ANASAYFA Kültür-sanat Türkiye, dünya sinema sektörünün gözdesi haline geliyor! Hollywood ve daha fazlası

Türkiye, dünya sinema sektörünün gözdesi haline geliyor! Hollywood ve daha fazlası

Türkiye, doğal güzellikleri, teknik altyapısı ve yetişmiş iş gücü ile birlikte son sinema kanunu çerçevesinde yabancı yapım ekiplerine sunulan teşvikler sayesinde dünya sinema sektörü için önemli bir çekim merkezi haline gelmeye devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Türkiye, dünya sinema sektörünün gözdesi haline geliyor! Hollywood ve daha fazlası

Önümüzdeki dönemde Türkiye, dünya çapında ses getirecek bir dizi yapımın çekimlerine ev sahipliği yapacak. 2022 yılında Türkiye'de, 17 sinema filmi dahil olmak üzere 224 yabancı yapımın çekimleri gerçekleştirildi. Bu, 2021 yılına göre yüzde 44'lük bir artış anlamına geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de 2022 yılında 17 sinema filmi, 21 dizi filmi, 96 belgesel film, 2 televizyon filmi ve programı, 31 reklam filmi ve 11 müzik klibi çekildi.

turkiye-hollywoodun-gozbebegi-oldu13753394740-h1057358.webp

Büyük yapımlar Türkiye'yi seçiyor

Türkiye, daha önce Argo, James Bond, Skyfall, Charlie'nin Melekleri ve Inferno gibi büyük yapımlara ev sahipliği yapmıştır. Şimdi ise yeni büyük yapımların çekimleri Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Ünlü yönetmen Guy Ritchie'nin yönettiği ve 2. Dünya Savaşı'nı konu alan "The Ministry of Ungentlemanly Warfare" adlı film, Antalya'da çekildi. Filmin çekimlerinin büyük bir bölümü Antalya Demre'de kurulan platoda gerçekleşti ve film için Türkiye'de yaklaşık 15 milyon dolar harcandı.

Guy Ritchie'nin yönettiği ve Jason Statham'ın başrolünde olduğu "Operation Fortune" ile Bollywood'un önemli isimlerinden Salman Khan ve Katrina Kaif'in rol aldığı "Tiger 3" filmi de Türkiye'de çekilen yapımlar arasında yer alıyor.

tyyjq-1487646162-062.webp

Yeni sinema kanunu Türkiye'yi cazip hale getiriyor

Yeni sinema kanunu, Türkiye'yi film çekimlerine teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen "Yabancı Film Yapım Desteği" ile birlikte Türkiye'nin film sektöründe öne çıkmasını sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü tanıtım faaliyetleri, mekanlar, ışık ve iş gücü avantajları, Türkiye'yi uluslararası yapım ekipleri için cazip bir yer haline getiriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen büyük projeler için yapılan görüşmeler sonucunda gelecekte Türkiye'de birçok önemli filmin çekileceği tahmin ediliyor. Türkiye, dünya sinema sektöründe daha fazla dikkat çekmeye ve büyümeye devam ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de yayımlandı! Öğrencilerine verilecek destek tutarları değişti rakam yükseldi

Resmi Gazete'de yayımlandı! Öğrencilerine verilecek destek tutarları değişti rakam yükseldi