ANASAYFA Nallıhan Kadın istihdamına destek sürüyor! Nallıhan'da kadın emeği ürünler kooperatif aracılığıyla pazara çıkacak

Kadın istihdamına destek sürüyor! Nallıhan'da kadın emeği ürünler kooperatif aracılığıyla pazara çıkacak

Ülkemizde kadın istihdamına destekler sürüyor. Kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmesi için çalışmalarını sürdüren kurumlarda projelerine devam ediyor. Son olarak Ankara Nallıhan'da kadın girişimciler kooperatifi kurulduğu öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kadın istihdamına destek sürüyor! Nallıhan'da kadın emeği ürünler kooperatif aracılığıyla pazara çıkacak

Türkiye'de kadın istihdamının önemli bir yeri bulunuyor. Kadınların ekonomik özgürlerine kavuşması ve ev ekonomisine da katkı sağlaması için çeşitli projeler geliştirilirken yeni yatırımlar da yapılmaya devam ediyor. Son olarak Ankara'nın Nallıhan ilçesinden gelen bir habere göre de ilçede kadın girişimciler için kooperatif kurulduğu bildirildi.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi yöneticileri ve usta öğreticiler tarafından kadın girişimciler kooperatifi kuruldu.

NALLIHAN'DA KADIN İSTİHDAMINA DESTEK SAĞLANACAK

Elika Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Cansu Özcan, açılan kadın girişimciler kooperatifi hakkında yaptığı açıklamada Nallıhan Aile Destek Merkezi'nde görev yapan koordinatör, psikolojik danışman ve usta öğreticiler olarak sadece kadınlardan oluşan bir kooperatif oluşturduklarının altını çizdi. Kooperatife isim olarak "Üreten Kadın, Toprak Ana, Kadın Elinin Değdiği" anlamlarına gelen "ELİKA" ismini seçtiklerini dile getiren Elika Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Özcan, "Amacımız, Nallıhan Aile Destek Merkezinde ilçe kadınlarının el emeği göz nuru el sanatı ürünlerini tanıtmak ve pazara sunmaktır. Aslında biz bu ürünleri Aile Destek Merkezinde pazarlamak için ara sıra kermes yapıyoruz. Ancak pazar bulmakta zorluk çekiyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Kooperatif aracılığıyla hedefledikleri pazarı bularak e-ticarete başlayacaklarını ifade eden Elika Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Özcan, aynı zamanda Nallıhan ilçesinde ikamet eden kadınlara ekonomik destek sağlayarak Nallıhan el sanatlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da ahilik haftası ne zaman nerede kutlanacak?

Ankara'da ahilik haftası ne zaman nerede kutlanacak?