ANASAYFA Otomobil Ankaralılar Cumhurbaşkanı kararı her an değişebilir! Toyota araçlardan Aralık'a kadar tek kuruş ÖTV alınmayacak

Ankaralılar Cumhurbaşkanı kararı her an değişebilir! Toyota araçlardan Aralık'a kadar tek kuruş ÖTV alınmayacak

Türkiye'de otomobil satın almak bazı gelir grupları için neredeyse hayal oldu. Otomobil almak isteyen ancak alternatif yol arayanlar için yeni yılda açıklanan Cumhurbaşkanı kararı vatandaşları harekete geçirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar Cumhurbaşkanı kararı her an değişebilir! Toyota araçlardan Aralık'a kadar tek kuruş  ÖTV alınmayacak

Türkiye'de çeşitli taşınmazların fiyatları artamaya devam ederken vatandaşlar da otomobil alımına yöneldi. Hem otomobil sahibi olmak hem de yatırım yapmak isteyenler fiyat araştırmalarına devam ederken Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan Özel tüketim Vergisi yani ÖTV'siz araç fırsatı yeniden gündem oldu. Uygun fiyatlı otomobil almak için araştırma yapan vatandaşlar için ÖTV ödemeden araç sahibi olunacak kararı derledik.

Vatandaşlar otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemekle yükümlü tutulurken aynı zamanda bu vergi ödemesinden bazı vatandaşlar da muaf tutuluyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan bir karar kapsamında araç alımında ÖTV'den muaf tutulacak gruba dair açıklama geldi.

OTOMOBİL ALACAKLARA DUYURULDU: ÖTV SIFIRLANDI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla ÖTV'siz araç sahibi olabilecek vatandaşlar için şartlar duyuruldu. Sıfır araçlarda ÖTV'den muaf tutulan programın kapsamı genişlerken bu fırsattan belirli oranda engelli raporu bireyler bu bireylere bakmakla yükümlü olan kişiler yararlanabiliyor. ÖTV'siz araç alma hakkı elde eden bireyler ya da onlara bakmakla yükümlü kişiler, eylül ayında Toyota firmasının ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanyaları araştırmaya başladı. Toyota firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli oldu. Eylül 2023 tarihi ile Toyota'nın ÖTV'siz satılan Yaris modelinde de fiyatlar güncellendi.

ÖTV'SİZ TOYOTA YARİS ALMA FIRSATI

ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona yükseltildi. Karar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe girerken 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlarda engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak otomobil alabilecekleri kaydedildi. ÖTV muafiyeti kapsamında Toyota'nın ÖTV'siz Yaris modelinde fiyatlar da açıklandı.

2023-toyota-yaris.jpg

ÖTV muafiyeti kampanyası, engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 indirim sağlarken bu kampanya ile araç sahibi olma fırsatı elde edenler, Toyota'nın ÖTV'siz Yaris modelini de alabiliyor. Toyota'nın ÖTV muafiyet kampanyası Eylül 2023 tarihi ile devam ederken indirimli paketlerde fiyatlar 357 bin 200 liradan başlıyor.

İşte 2023 model Toyota Yaris ÖTV muafiyetli güncel fiyat listesi;

  • Toyota Yaris 1.0 Vision: 357 bin 200 TL
  • Toyota Yaris 1.5 Dream Multidrive S: 408 bin 200 TL
  • Toyota Yaris 1.5 Dream X-Pack Multidrive S: 427 bin 700 TL
  • Toyota Yaris 1.5 Flame Multidrive S: 439 bin 900 TL
  • Toyota Yaris 1.5 Flame X-Pack Multidrive S: 450 bin 000 TL

toyota-yaris-hybrid.jpg

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek ya da Toyota bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Bayinin istediği belgeler ile ÖTV'siz araç fırsatından sizler de şartları karşılamanız durumunda yararlanabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çinli otomobil üreticisi DFSK, Türkiye pazarına geri dönüyor!

Çinli otomobil üreticisi DFSK, Türkiye pazarına geri dönüyor!