ANASAYFA Otomobil En çok satılan otomobiller hangileri oldu? Temmuz ayı listesi açıklandı!

En çok satılan otomobiller hangileri oldu? Temmuz ayı listesi açıklandı!

Otomobil sektöründe haraketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte temmuz ayı listesi belli oldu ve en çok satılan otomobillerin isimleri de açıklandı.
yazar
Haber Merkezi
En çok satılan otomobiller hangileri oldu? Temmuz ayı listesi açıklandı!

Araç satışında haraketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte araç piyasasında temmuz ayı listesi açıklandı. Ocak ve temmuz ayında otomobil satışlarında artışın yaşandığına dair bilgi paylaşımı gündeme geldi. Hatta temmuz ayında en çok satışı tamamlanan araçların markaları da belli oldu.

arac.jpg

Ocak ve Temmuz 2023 döneminde en çok satış yapılan araçlar listelendi. Birçok vatandaş vergi oranı düşük olan araçları tercih etti. Hatta temmuz ayında sıfır araçlar ikinci el araçlara göre daha fazla satıldı.

C segmenti otomobiller 281 bin 127 adetle yüzde 54,5 pay alırken bunun dışında B segmenti otomobiller 176 bin 694 adetle yüzde 34,2 paya sahip oldu. Ayrıca otomatik ve benzinli otomobiller ise en çok satışı yapılanlar listesinde yer alıyor. Elektrikli otomobiller yüzde 3,4 payla 17 bin 307 adet satılırken satışların yüzde 68,9'unu benzinli otomobiller oluşturdu. Araç sahibi olan vatandaşlar ise vergi oranına göre araç tercih ettiklerini ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF 2023 2024 sezonunda görev yapacak hakemleri açıkladı

TFF 2023 2024 sezonunda görev yapacak hakemleri açıkladı