ANASAYFA Otomobil Tek şarj ile 75 kilometre sürüş imkanı sağlayan Citroen Ami fiyatları güncellendi!

Tek şarj ile 75 kilometre sürüş imkanı sağlayan Citroen Ami fiyatları güncellendi!

Türkiye pazarına giriş yaptıktan sonra oldukça merak edilen Citroen Ami, satış rakamları ile dikkati çekti. Citroen Ami modeline dair detaylar ve ekim ayı güncel fiyatları merak edilirken detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Tek şarj ile 75 kilometre sürüş imkanı sağlayan Citroen Ami fiyatları güncellendi!

Ülkemizde son dönemde elektrikli araç modelleri sıklıkla tercih ediliyor. Elektrikli kompakt araçlar arasında yer alan ve vatandaşlar tarafından oldukça ilgi çeken Citroen'in Ami modeli, ekim ayı ile birlikte fiyatlarını güncelledi. Citroen'in elektirkli araç modeli Citroen Ami'nin 2 yıllık sürede 2 bin 750 adet satış rakamına ulaştığı bildirildi.

Citroen tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de online satış kanalları üzerinden sunduğu ilk model olan Ami'nin başarısı her geçen gün katlanarak artıyor. İlk olarak Aralık 2021 tarihinde kurumsal, Haziran 2022 yılında ise bireysel müşteriler için siparişe açılan Ami, kısa sürede online satış rekoru kırmayı başardı. Citroen Ami, eylül ayı sonu itibarıyla bin 908 adetlik toplam satış rakamına ulaştı.

9 ÜLKEYE SATILIYOR

9 farklı ülke için sınırlı olarak bin adet üretilen ve Türkiye için de yüz adet kontenjanla satışa sunulan Citroen My Ami Buggy de eklendiğinde, toplam satışlar 2 bin 752 adedi buldu. Mobilite alanında yeni bir segment yaratan ve geniş bir yaş aralığında kullanıcı profiline ulaşan Citroen Ami, popülerliğini sürdürüyor.

aa-20231014-32401115-32401114-elektrikli-mobilitede-citroen-ami-etkisi.jpg

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Citroen Ami ile pek çok ilki denediklerini risk aldıklarını ancak cesaretle yönettikleri bir sürecin sonucunda Türkiye'nin, Citroen dünyası içinde en fazla Ami satılan üçüncü ülke olmasını sağladıklarını açıkladı. Citroen Türkiye Genel Müdürü Alkım, "Haziran 2022'de ilk defa yüzde 100 online olarak satışa sunduğumuz Citroen Ami’nin, 50 adet ile sınırlı ilk bölümü yalnızca 25 dakika içerisinde satılmıştı. Bunun öncesindeki ilk 4 aylık dönemde 400 civarında kurumsal müşterimiz ile de buluşmuştu.

ekran-goruntusu-2023-10-14-161226.png

Benzer bir rekoru, yaklaşık 1,5 yıl sonra, her 40 saniyede 1 online satışı gerçekleşen Citroen My Ami Buggy'de de yaşadık." ifadelerini kullandı.

CİTROEN AMİ TAMAMEN ELEKTRİKLİ

Citroen Ami, sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla tüm kent merkezilerine erişim imkanının yanı sıra sessiz ve dingin bir sürüş sağlıyor. Sürekli hareket halinde olmayı gerektiren kent yaşamının gereklerine uygun bir yapı sunan Ami, yeni bir ulaşım formatında sadece bugünün değil, aynı zamanda yarının da kent sorunlarına yanıt veriyor.

ekran-goruntusu-2023-10-14-161214.png

TEK ŞARJ İLE 75 KİLOMETRE SÜRÜŞ İMKANI SAĞLIYOR

Citroen Ami, yüzde 100 elektrikli olmakla birlikte 45 kilometre/saate kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet olma özelliği taşıyor. Şehir içinde kolay ulaşım imkanı sunan Ami, tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor.

ekran-goruntusu-2023-10-14-161206.png

Yalnızca 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor. Ekim ayı ile birlikte Ami fiyatları da güncellendi.

EKİM 2023 CİTROEN AMİ FİYATLARI

ekran-goruntusu-2023-10-14-160931.png

369 bin liralık fiyatla satışa sunulan Ami, 10 bin TL taksit fırsatıyla 31 Ekim 2023 tarihine kadar alıcısını bekliyor. 15 ay yüzde sıfır faiz oranıyla 150 bin TL tutarındaki krediler için geçerli olan fırsat ve daha fazlası için Citroen bayilerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yüzüncü yıla özel çeşitli etkinlikler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yüzüncü yıla özel çeşitli etkinlikler