Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimler kimler, hangi parti kimi aday gösterecek?

Ankara kulislerinde oldukça hareketli günler yaşanıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak gündem yakından takip edilirken Ankara'daki büyükşehir belediye başkanlığı için kimlerin aday olacağı da merak edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimler kimler, hangi parti kimi aday gösterecek?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler için nefesini tuttu. Yerel seçimlere dair pek çok kulis bilgisi kamuoyu ile paylaşılırken özellikle büyükşehirlerde kimlerin belediye başkanlığına adaylığını koyacağı merak edildi. Son günlerde partilerin de konuya dahil olmasıyla birlikte vatandaşlar da araştırmalarına başladı. Haberankara.com okurları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar adı geçen isimleri derledik.

Kulisler adaylık açıklamaları ile çalkalanırken iddiaların da ardı arkası gelmiyor. Pek çok isim partiler adına adaylık açıklamalarında bulunurken henüz gelmiş net bir açıklamada bulunmuyor. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Başkan adayı oldukça merak ediliyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY İSİMLERİ

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi isimlerin adaylığını açıklayacağı merak edilirken partilerin belirleyeceği adaylar da merak konusu oldu. Belediye başkanlığı için partiler arasında yapılan seçim anketinin sonuçlarının yanı sıra kulis bilgileri gündemi hareketlendirirdi. Büyükşehirlerde kaleyi ele geçirmek isteyen AK Parti'nin Ankara adayı için ilk kulis bilgileri ortaya çıktı. Bununla beraber pek çok farklı ismin iddiası da gündemi meşgul etti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLARI KİMLER?

Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında konuşan Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, ''AK Parti’de hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isimleri geçiyor.'' dedi. MAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 'Gündem Özel' programında Barış Terkoğlu'nun konuğu olduğunda da "Sayın Süleyman Soylu düşünülmezse, Veysel Tiryaki'nin isminin ön plana çıkacağını düşünüyorum." dedi.

713190.webp

Ankara için daha önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un adı geçmiş, daha sonra ise Mamak Belediye Başkanı Başkanı Murat Köse'nin adı geçmişti. Öte yandan ABB Başkanı Yavaş da partililer uygun gördüğü takdirde aday olmak istediğini belirtmişti. Söz konusu açıklamaların ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimler de;

  • Murat Kurum,
  • Süleyman Soylu,
  • Veysel Tiryaki,
  • Murat Köse,
  • Turgut Altınok ve
  • Mansur Yavaş olarak sıralandı.

ankara-tasarim-2023-09-09t142728-118.jpg

Ankara'nın adaylarının kim olacağı henüz bilinmiyor. İlerleyen günlerde partilerin adaylarını açıklaması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER