CHP Lideri Kılıçdaroğlu son dakika açıkladı! Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak

31 Mart tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylık açıklaması gündem olmuştu. Başkan Yavaş'ın hangi partiden aday olacağı ve ne zaman açıklama yapacağı beklenirken yeni bir gelişme yaşandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu son dakika açıkladı! Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak

Mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin ardından 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili olarak gelişmeler hız kazandı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı adaylığı için pek çok isim gündeme gelirken Ankaralılar ''ABB Başkanı Mansur Yavaş, yeniden aday olacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Ankara'nın adayları merak edilirken ABB Başkanı Yavaş'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıklama gelmişti.

ABB Başkanı Yavaş, "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum. Bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim." demişti. Ankara için CHP'den açıklama gelmesi beklenirken son dakika gelişmesi yaşandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA: "BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZDIR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100'ncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP 100'ncü Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı. Yaptığı konuşmada yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren CHP Lider Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" ifadeleri kullandı. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'den adayının Mansur Yavaş olaracağı öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER