ANASAYFA Politika Dışişleri Bakanı Fidan'dan Türkiye'nin AB sürecine yönelik açıklama! Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz!

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Türkiye'nin AB sürecine yönelik açıklama! Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı'nda kürsüdeydi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olma sürecini değerlendirdi. "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz" ifadelerinin kullandı.
yazar
Haber Merkezi
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Türkiye'nin AB sürecine yönelik açıklama! Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz!

14. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasına dış politikayı gündemine alarak başladı. Türkiye Yüzyılı'nın dış politikası için canla başla çalıştıklarını, her türlü dış etki alanında bağımsız olmak adına mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

İlerleyen süreçlerde risk ve fırsatları ele alacaklarının altını çizen Bakan Fidan, "dış ilişkilerimizin ekonomi, güvenlik, enerji gibi alanlarda kurumlarla ve başkanlarla bir araya gelme imkanımız olacak. Türkiye Yüzyılı rotası kapsamında yeni bir uluslararası sistemin arifesinde dünyaya dair duruşumuza şekil vereceğiz." dedi.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NA ADIM ATIYORUZ"

Açıklamalarına devam eden Bakan Fidan, Türkiye Yüzyılı kavramı üzerine yoğunlaştı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı’na adım attıklarını belirtti. Tek amaçlarının Türkiye'yi sistem kurucu aktörlerden biri haline getirmek olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşı işaret etti Bakan Fidan. Savaştan dolayı dünyada küresel düzeyde enflasyon başta olmak üzere durgunluk, enerji krizi ve gıda sıkıntısı gibi sorunların baş gösterdiğini de ifade etti.

aa-31865807.jpg

BAKAN FİDAN'DAN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Kürsüden önemli mesajlar veren Bakan Fidan, terörle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. "Tüm ilgili kurumlarımızla birlikte terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız" diyerek terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİ

Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik süreci de gündemindeydi Bakan Fidan'ın. "Balkan ülkelerinin hatta Moldova ve Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda Türkiye'nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür" ifadeleri ile tepkisinin belli etti.

Yeni dönemde Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi. "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması önemli" dedi.

Daha fazla politika haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un play-off turuna yükselirse rakipleri kim olacak?

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un play-off turuna yükselirse rakipleri kim olacak?