ANASAYFA Sağlık Su ve damacana şişelerine dikkat! Sağlığınızdan olmayın!

Su ve damacana şişelerine dikkat! Sağlığınızdan olmayın!

Sıcaklık değerlerinin artması ile birlikte uzmanlar plastik şişelerin içindeki suyun güneş ışınlarına maruz kalmaması hususunda uyarılarda bulundu. Dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
yazar
Haber Merkezi
Su ve damacana şişelerine dikkat! Sağlığınızdan olmayın!

Hava sıcaklığının artması ile birlikte uzmanlar plastik şişelerin içindeki suyun güneş ışınlarına maruz kaldığını ve bunun ciddi sağlık problemine neden olduğunu söylüyor. Güneş altında bırakılan plastik su şişeleri ve damacanaların büyük sağlık problemi yarattığının da altını çizen uzmanlar, bu konu hakkında uyarılarda bulunmayı da ihmal etmiyor.

saglik2.jpg

Çok uzun süre sıcağa, ısıya, güneşe maruz kalmış damacanaları kullanmakta kaçınılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kimyasal maddeler başta olmak üzere bakteriler ve mikroorganizmaların immün sistemine giriş yapma ihtimalinin yüksek olduğunu da sözlerine ekliyor. Ve bağışıklık sisteminin böylece düştüğünü ifade ediyor.

saglik3.jpg

SU TÜKETİMİ ARTIYOR!

Hava sıcaklığının etkisini artırması ile birlikte yapılan araştırmalara göre günlük olarak su tüketimi de arttı.

saglik4.jpg

Fakat birçok kişinin otomobillerine su koyduğu hakkında da uyarılarda bulunan uzmanlar, bunun doğru bir şey olmadığını çünkü pet şişelerin otomobilde ısı ile temas ettiğini ifade ediyor. Su şişelerine koruyucu kılıf takılması önerisinde de bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlara yıllık 52 bin lira ödenecek! Devletten destek ödemesi resmen duyuruldu kimliğinizle başvurun

Milyonlara yıllık 52 bin lira ödenecek! Devletten destek ödemesi resmen duyuruldu kimliğinizle başvurun