ANASAYFA Teknoloji Elon Musk yapay zeka insanlığı yok edebilir demişti! ilk adımı attı

Elon Musk yapay zeka insanlığı yok edebilir demişti! ilk adımı attı

Yapay zeka alanında her geçen gün yeni bir projeye imza atan Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'ın ilk teknolojisini cumartesi günü seçilmiş bir grup için piyasaya süreceğini açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
Elon Musk yapay zeka insanlığı yok edebilir demişti! ilk adımı attı

Elon Musk, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, xAI'ın "ilk yapay zekasını" seçilmiş bir gruba sunacağını bildirdi.

"ŞUAN MEVCUT OLANLARIN EN İYİSİ"

Şirketin söz konusu teknolojisine ilişkin Musk, "Bazı önemli açılardan şu anda mevcut olanların en iyisi" değerlendirmesinde bulundu. Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI temmuz ayında kurulmuştu.

img-4701-1112023163732.jpg

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının "evrenin gerçek doğasını anlamak" olduğu kaydedilmişti.

xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği belirtilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarılmıştı.

kapak-101320.jpg

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı kadınların eserleri uluslararası fuarda görücüye çıktı

Ankaralı kadınların eserleri uluslararası fuarda görücüye çıktı