ANASAYFA Teknoloji İKMİB'den ileri teknoloji atılımı! Kimya Teknoloji Merkezi 2024'te faaliyete geçiyor!

İKMİB'den ileri teknoloji atılımı! Kimya Teknoloji Merkezi 2024'te faaliyete geçiyor!

İKMİB, Kimya Teknoloji Merkezi ile yenilik ve gelişime öncülük etme hedefinde bulunuyor.
yazar
Haber Merkezi
İKMİB'den ileri teknoloji atılımı! Kimya Teknoloji Merkezi 2024'te faaliyete geçiyor!

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), ülkemizin kimya sektöründeki ileri teknoloji adımlarına öncülük ediyor. Kimya Teknoloji Merkezi (KATİM AŞ), 2024'ün ilk yarısında faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Sektörün ihracat ve bağımsızlık hedeflerine katkı

Kimya Teknoloji Merkezi'nin temel amacı, yüksek teknolojili ve katma değerli yerli ürün geliştirme hedefine yönelik olarak sektörün ihracatını artırmak ve dışa bağımlılığı azaltmaktır. Türkiye'nin kimya alanındaki ilk örneği olan merkez, teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı çalışmalarıyla sektörü destekleyecek.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

ankara-8.jpg

AR-GE ve inovasyonun kalbi olacak merkez

KATİM AŞ, Bilişim Vadisi'nde 4 katlı, yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda yer alacak. İhracatçıların ihtiyaçlarına cevap verecek ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikaların verileceği bir merkez olacak. Merkezin bir bölümü, 1700 metrekarelik girişimcilik ve kuluçka merkezi olarak hizmet verecek. Bu merkez, startup ekosistemi için bir buluşma noktası olmanın yanı sıra akredite edilmiş test ve analiz laboratuvarlarıyla kimya ve bağlantılı sektörlerdeki tüm girişimcilerin işlerini destekleyecek.

Tasarrufla büyüyecek teknoloji üssü

Kimya Teknoloji Merkezi'nin sunduğu test ve analiz hizmetleri ile her yıl yaklaşık 7,2 milyon dolarlık tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bu hizmetler, yurt dışında gerçekleştirilen testlerin milli imkanlarla yerli olarak yapılmasını sağlayarak ekonomiye katkıda bulunacak.

61deb1244e3fe103ecc652a5.webp

"Türk Kimya Sektörünü Ön Plana Çıkaracak İşlere İmza Atıyoruz"

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Türkiye'de bir ilke imza atacak olan Kimya Teknoloji Merkezi projesinin, yüksek teknoloji ve katma değer odaklı yeni bir ekosistem oluşturmayı amaçladığını vurguladı. Pelister, "Türk kimya sektörünü ön plana çıkaracak işlere imza atma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

2024'ün ilk yarısında faaliyete geçiyor

Bilişim Vadisi'nde yer tahsisi yapılan merkez binanın yerleşim planı onay aldıktan sonra Ticaret Bakanlığı'ndan yatırım bedeli için bütçe onayı da alındı. Pelister, merkezin faaliyete geçmesini sabırsızlıkla beklediklerini, 2024'ün ilk yarısında merkezi açmayı planladıklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prim gününü tamamlayıp emekli olamayan vatandaşlara müjde! Kısmi emeklilik sisteminden yararlanabileceksiniz!

Prim gününü tamamlayıp emekli olamayan vatandaşlara müjde! Kısmi emeklilik sisteminden yararlanabileceksiniz!