ANASAYFA Teknoloji Samsung kullanıcıları dikkat! Note serisi piyasadan çekiliyor

Samsung kullanıcıları dikkat! Note serisi piyasadan çekiliyor

Samsung'un bir dönem çokça tercih edilen iki telefonu Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus'tan kullanıcılarına kötü haber geldi.
yazar
Haber Merkezi
Samsung kullanıcıları dikkat! Note serisi piyasadan çekiliyor

Günümüzde akıllı telefon diyince akla ilk gelen markalardan olan Samsung, Note serisi kullanıcılarına kötü haber verdi. Marka, çıkardığı akıllı telefonları genellikle 5 yıl boyunca destekliyor fakat 2019 yılında piyasaya çıkan Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus üç büyük işletim istemi güncellemesi ve 4 yıllık güvenlik güncellemesi aldı. Samsung Galaxy Note 10 serisi artık 4 yılını doldurduğu için güncelleme almayacak.

GALAXY NOTE 10 PİYASAYA VEDA EDİYOR

Samsung'un bu iki telefonu da 2019 yılında Android 9 çalıştırılarak pazarlara çıkarıldı. Daha sonra 2020'nin başında Android 10 güncellendi. O dönemlerde satış performansını düşürmeyen Note 10, Android 11 güncellemesini 2021 ve Android 12 güncellemesinide 2022 yılında yapılmıştı.

Artık gerek firmaların yeterli kaynak ayırmak istememesi ve gerekse donanımlar nedeniyle telefonlara yapılan güncellemelerin kesildiğini görüyoruz.

tel-11.png

Samsung'un Note 10 serisi de bu durumdan payını aldı. Bu haftadan itibaren sıklıkla kullanılan Samsung Galaxy Note 10 serisi hiçbir güncelleme almayacak. Bu durum artık güncelleme almayan akıllı telefonlarda güvenlik açığı olacağı anlamına geliyor.

Bu telefonlar kullanıcılarının yeni bir telefona geçiş yapana kadar uzun bir süre daha idare edebilecek donanıma sahip. Seriden yalnızca Note 10 Lite modeli 2020 yılında çıktığı için halen güvenlik güncellemesi alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 51 depremzedeye protez sağlandı!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 51 depremzedeye protez sağlandı!