ANASAYFA Teknoloji TSK'nın ilk uzun menzilli milli erken ihbar radar sistemi ne işe yarıyor?

TSK'nın ilk uzun menzilli milli erken ihbar radar sistemi ne işe yarıyor?

ERALP Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazırlanıyor.
yazar
Haber Merkezi
TSK'nın ilk uzun menzilli milli erken ihbar radar sistemi ne işe yarıyor?

25-28 Temmuz tarihleri arasında ASELSAN, 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda birçok Savunma Sanayii alanında rol oynayan ürünleri tanıtmayı amaçlıyor. Haberleşme başta olmak üzere hava savunma, aviyonik, elektro-optik, elektronik harp, radar ve insansız sistemler bu fuarda yerli ve yabancı ziyaretçiler ile paylaşılacak.

Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi olan ERALP, IDEF 2023'te görücüye çıkacak. ASELSAN tarafından geliştirile ilk uzun menzilli milli radar sistemi ERALP şimdiden yoğun ilgi gördü. Şimdi ise radar sistemi için gözler bu sistemin envantere gireceği tarihe çevrildi.

eralp333.jpg

ERALP, TÜM HAVA HEDEFLERİNİ TEST EDEBİLİYOR!

Sahip olduğu yeni nesil radar algoritmaları sayesinde elektronik huzme yönlendirme yeteneğine sahiptir. Ayrıca tüm hava hedeflerini çok uzak mesafelerden dahi hem tespit ediyor hem de takip ediyor. Aktif huzme yönlendirme özellikli sayesinde dost ya da düşman tanıma özelliğine de sahiptir. Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazırlanan ERALP, radar sistemi ile görünmeyeni görüp dosta güven düşmana korku salmaya hazırlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin Açık Hava Sinema Günleri başlıyor!

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin Açık Hava Sinema Günleri başlıyor!