ANASAYFA Teknoloji Yapay zeka dolandırıcılığı geleceğin en büyük suç alanlarından birisi olacak!

Yapay zeka dolandırıcılığı geleceğin en büyük suç alanlarından birisi olacak!

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “Yapay zeka üzerinden dolandırıcılık, gelecek dönemlerin en büyük suç alanı olacak” dedi.
yazar
Haber Merkezi
Yapay zeka dolandırıcılığı geleceğin en büyük suç alanlarından birisi olacak!

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yapay zeka üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılığın, gelecekte suç alanlarının başında geleceğini belirtti.

dunya-tersine-dondu-guvenlik-firmasi-hackerlara-saldirdi-1.jpg

Dolandırıcılar, Yapay Zeka ile Daha Zeki Hale Geliyor

Son zamanlarda yaşanan bir olayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan bir kişinin yakalanmasının ardından Prof. Dr. Eraslan, yapay zeka dolandırıcılığı ve bu alandaki tehlikelere dikkat çekti. Sosyal medya ve dijital platformlardaki dolandırıcılığın artık yapay zeka tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Yapay zeka, kullanıcının dijital izlerini analiz ederek kişiye özel dolandırıcılık taktikleri oluşturabiliyor.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

img-8660-2972023115123.png

Sosyal Medya Dolandırıcılığı ve Yapay Zeka

Eraslan, sosyal medya üzerinden gerçekleşen dolandırıcılığın artık yapay zeka teknolojisi ile daha sofistike hale geldiğine dikkat çekti. Özellikle ses ve görüntü taklitleri konusunda yapay zeka teknolojisinin etkileyici bir seviyeye geldiğini ifade etti. Dolandırıcılar, kişisel bilgilerin ve sosyal medya izlerinin yapay zeka tarafından analiz edilerek daha gerçekçi ve kişiselleştirilmiş dolandırıcılık girişimlerinde bulunabiliyorlar.

formica-001.jpg

Dijital Güvenlik Eğitimi İhtiyacı

Prof. Dr. Eraslan, vatandaşlara yapay zeka dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları ve kendilerini bilinçli bir şekilde eğitmeleri gerektiğini vurguladı. Güvenlik açıkları tespit edildiğinde güncellemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kişisel bilgilerinizi açıkça paylaşmaktan kaçınılması gerektiğini ve dijital güvenlik konusunda okullarda derslerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Yapay zeka dolandırıcılığı, siber güvenlik konusunda daha fazla bilinçlenme ve eğitim gerektiren bir tehdit olarak ön plana çıkıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memur zammını belirleyecek Hakem Kurulu'nda yer alan isimler belli oldu!

Memur zammını belirleyecek Hakem Kurulu'nda yer alan isimler belli oldu!