ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesinin yeni eğitim yuvası 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için geri sayım başladı!

Yenimahalle Belediyesinin yeni eğitim yuvası 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için geri sayım başladı!

Eğitim yatırımları ile dikkatleri çeken Yenimahalle Belediyesi örnek bir projeye imza atacağını duyurdu. Yenimahalle’de gençlerin ve çocukların çağın gereklerine uygun olarak eğitim alması ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını anıtlaştırmak amacıyla harekete geçti. İlçede 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için çalışmalar sürerken Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çalışmaları yerinden takip etti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesinin yeni eğitim yuvası 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için geri sayım başladı!

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçedeki yatırımlar devam ediyor. İlçedeki yatırımların devam etmesi ve vatandaşın talebine kulak verilerek yen yatırımlara imza atılmaya devam ederken Yenimahalle Belediyesi de eğitime destek vermeyi sürdürüyor. 

Yenimahalle Belediyesi ilçede ikamet eden gençlerin ve çocukların çağın gereklerine uygun olarak eğitim alması ve bir asrı tamamlayan Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını ölümsüzleştirmek amacıyla 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için harekete geçti. 

YENİMAHALLE'NİN EĞİTİM YUVASI İÇİN GERİ SAYIM

Yenimahalle ilçesinde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kazandırılacak olan 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi için harekete geçen belediye, ihalesi tamamlanan eğitim projesinin temelini Eylül 2023 tarihinde Batıkent Turgut Özal Mahallesi’ndeki törenle atmıştı. 

Yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanına sahip olan tesis Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, sağlık bilişim ve spor gibi alanlarda çağdaş eğitim sistemine uygun olarak eğitim alması amacıyla hizmet verecek. 

Tesiste 750 kişi kapasiteli konferans salonu,  dijital tarım, enerji ve çevre, dron pilotluğu, gençlik ve çocuk kütüphanesi, spor, endüstriyel tasarım, proje geliştirme, kariyer, sanal gerçeklik, sanat-tasarım gibi kişisel gelişim akademileri bulunacak. Yenimahalle’de çağdaş eğitim  Cumhuriyet Akademisi’nin tam bir eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sonbaharda temellerini atarak 2 yıl içinde hizmete açacağımız bu akademide gençlerimiz dünya gençleriyle eşit şartlarda yarışmak için bilimsel eğitim alacaklar. Yenimahalle’nin gençleri, normal derslerin yanında dijital eğitimler de alarak çağdaş eğitim fırsatlarından yararlanmış olacak.” ifadelerine yer verirken inşaat alanını da ziyaret etti. 

BAŞKAN YAŞAR, EĞİTİM YUVASI İNŞAATINI ZİYARET ETTİ

Yapımı süren alanı ziyaret ederek çalışmaları yakından takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden bir açıklama yaptı. Başkan Yaşar, inşaat alanını yerinden takip ederken ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyet Akademisi’ni cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Yenimahalle tarihinin en büyük yatırımı olan Cumhuriyet Akademisi’ni vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için gün sayıyoruz. Cumhuriyet Akademisinde çocuklarımız ve gençlerimiz çağın gereklerine uygun eğitim alacaklar, bilim ve sanatla buluşacaklar.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Ankara Barosu açıklaması

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Ankara Barosu açıklaması