ANASAYFA Ankara Ankara manzarasının tadı burada çıkıyor! Şehrin merkezinde seyir keyfi

Ankara manzarasının tadı burada çıkıyor! Şehrin merkezinde seyir keyfi

Ankara'da pek çok gezi noktası bulunuyor. Arkadaşları ya da ailesiyle vakit geçirmek isteyenler pek çok sosyal imkandan faydalanmak istiyor. Bu kapsamda araştırmalarına devam edenlere özel olarak derlediğimiz adres de çok az Ankaralı tarafından biliniyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara manzarasının tadı burada çıkıyor! Şehrin merkezinde seyir keyfi

Ankara manzarasının tadı burada çıkıyor! Şehrin merkezinde seyir keyfi - Öğrenci ve memur şehri olarak bilinen Başkent Ankara'da kışlar da oldukça soğuk ve karanlık geçiyor. Çoğu Ankaralının gri şehir olarak adlandırdığı Ankara, ülkemizin merkezi konumunda bulunuyor.

Çoğu Ankaralı bu kentin sosyal imkanlarının kısıtlı olmasından şikayet ederken bilinmeyen gezi rotalarını da araştırmaya devam ediyor. Başkent Ankara'da AVM'lerin çoğunluğundan şikayet edilirken sosyal imkanların kısıtlı olmasından da yakınılıyor. Pek çok Ankaralının aslında bilmediği turistik alanlar ziyaretçilerini beklerken ''Haberankara.com'' okurları için Ankara'nın Keçiören ilçesindeki cam seyir terası hakkında merak edilenleri derledik.

KEÇİÖREN KALABA'DA CAN TERAS KEYFİ YAŞANIYOR

Keçiören Belediyesi tarafından Keçiören Şelalesi üzerine inşa edilen cam seyir terası, şehrin görsel zenginliğine yeni bir soluk kazandırdı.

ekran-goruntusu-2023-07-21-150937.png

Keçiören'in Kalaba Mahallesi'nde şelale üzerine Hünkar Sokak çevre düzenlemesi kapsamında yapılan 7 metre çıkmalı cam seyir terası 160 kişi kapasitesi ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken özel aydınlatması ile Keçiören'in gece görüntüsünü renklendiriyor.

ekran-goruntusu-2023-07-21-150952.png

3 ana 7 ara renkle ışıklandırılan cam teras, 20 ton ağırlığa dayanacak şekilde inşa edilirken bu alan Keçiörenliler tarafından da oldukça seviliyor.

KALABA KENT MEYDANI İZLENİYOR

Keçiören'in doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Estergon Türk Kültür Merkezi, Kalaba Kent Meydanını izlemek isteyenlere keyifli anlar yaşatan cam teras, Keçiören'i görsel açıdan da zenginleştirerek turizm potansiyelini artırdı.

kecioren-cam-teras.jpg

Girişlerin ücretsiz olduğu bu alana özellikle akşam saatlerinde gidenler manzaranın kendilerini büyülediğini aktarırken bu alana ulaşımda EGO otobüsleri ile kolaylıkla sağlanabiliyor.

KEÇİÖREN CAM TERAS NEREDE?

Ankaralılara yeni bir soluk getiren Keçiören Cam Teras, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunuyor.

Tam adres ise; Kalaba, Hünkar Sk. 13 B, 06120 Keçiören/Ankara olarak bilinirken bu alana giriş saati ise bulunmuyor. Ancak Keçiören ilçesinde bulunan Cam Teras'ın şu an da kapalı olduğu kaydedildi. Cam terasın ne zaman açılacağı henüz bilinmezken tadilatın tamamlanmasının ardından ziyarete yeniden açılması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammı için resmen tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammı için resmen tarih verdi!