ANASAYFA Ekonomi 2023 Vize ücreti ne kadar oldu, yüzde kaç arttı?

2023 Vize ücreti ne kadar oldu, yüzde kaç arttı?

7 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte vize ücretlerinin arttığı bildirildi. Bununla birlikte yeni vize ücretlerinin ne kadar olduğu merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2023 Vize ücreti ne kadar oldu, yüzde kaç arttı?

2023 Vize ücreti ne kadar oldu, yüzde kaç arttı? - Türkiye'de 7 Temmuz sabahı zam yağmurları dikkati çekti. Vergi ve harç ücretlerinde artışa gidilirken vize ücretlerinin de arttığı öğrenildi. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan artışla birlikte vize ücretleri de gündeme geldi. Yurt dışına çıkış planı olan ve merak edenler de ''2023 Vize ücreti ne kadar oldu? Yurt dışına çıkacaklar vize ücreti için ne kadar, kaç euro, kaç TL oldu?'' sorusuna yanıt arıyor.

VİZE ÜCRETİ 2023 NE KADAR OLDU, YÜZDE KAÇ ARTTI?

Resmi Gazete'de yayımlanan vize ücreti yüzde 50 oranında artırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında;

Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Bu karara bağlı olarak yurt dışına gideceklerin yaptığı işlemlerden Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik gibi kalemlerde zam uygulanacak.

Herhangi bir vize başvurusu için zorunlu olan servis ücreti 515 TL idi. Söz konusu ücret yüzde 50 bandında artırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir zam haberi daha geldi! Pet sularda yüzde 25 ila 30 artış oldu!

Bir zam haberi daha geldi! Pet sularda yüzde 25 ila 30 artış oldu!