ANASAYFA Ekonomi Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta KDV zammı geliyor pompaya yansıyacak rakam hesaplandı

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta KDV zammı geliyor pompaya yansıyacak rakam hesaplandı

7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karalar kapsamında vergi ve harç ücretlerinde artışa gidildi. Alınan zam kararının ardından KDV'de artışa gidilirken akaryakıt fiyatları da bu durumdan etkilendi. Pompaya yansıyacak KDV zammı belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta KDV zammı geliyor pompaya yansıyacak rakam hesaplandı

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta KDV zammı geliyor pompaya yansıyacak rakam hesaplandı - 7 Temmuz Cuma 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile vergi ve harçlarda artışa gidildi. '492 Sayılı Harçlar Kanunu'na Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarının Yüzde 50 Oranında Artırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceği tarih de açıklandı.

KDV YÜZDE 10 VE YÜZDE 20 ORANINDA ARTIRILDI

Vergilerde artışa gidilirken Katma Değer Vergisi olarak bilinen KDV'de de artış yaşandı. Temel ihtiyaç ürünleri ve yeme - içme sektöründe yüzde 8 olarak uygulanan KDV'nin bundan böyle yüzde 10 olarak uygulanmasına karar verildi. Yüzde 18'den yüzde 20 oranına çıkarılacak olan KDV oranı ise otomobil, mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, sigara ve alkol gibi pek çok kategorideki mal ve hizmeti kapsayacak. Otomobillerde de KDV, yüzde 18’den yüzde 20’ye yükselecek. Yüzde 20’lik KDV oranı benzin, tütün, alkol ve elektronik cihazlar için de geçerli olacak. Yeni oranlar 10 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

AKARYAKITA KDV ZAMMI GELECEK

Akaryakıtta Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesi nedeniyle 10 Temmuz Pazartesi 2023 tarihi itibariyle akaryakıta zam gelecek. KDV zammı pompaya yansıyacak. Bu durum benzinde 44, motorinde ise 42 kuruşluk fiyat artışına neden olacak.

arac-sahipleri-dikkat-akaryakita-kdv-zammi-geliyor-pompaya-yansiyacak-rakam-hesaplandi.jpg

Öte yandan akaryakıtta benzinde litre başına 2,5 TL, motorinde ise litre başına 2,06 TL maktu ÖTV alınıyor. Bu ÖTV'ye bir de yüzde 18'lik KDV uygulanıyor. Torba kanun teklifi kabul edilirse akaryakıttaki ÖTV miktarı da yükselecek. Zam miktarı benzinde 88, motorinde ise 78 kuruşu bulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi başlıyor!

Ankara'da Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi başlıyor!