ANASAYFA Kültür-sanat Ankara Büyükşehir Belediyesi başkent tarihini üniversite öğrencilerine tanıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkent tarihini üniversite öğrencilerine tanıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarihine ışık tutan eserleri ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda ABB yetkilileri üniversite öğrencileri ile yeniden bir araya geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkent tarihini üniversite öğrencilerine tanıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkent Ankara’nın tarihine ışık tutan eserleri hayata kazandırarak yeniden ayağa kaldırmak ve turizmi canlandırmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalarını tanıtmaya devam ediyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerine yönelik Erimtan Müzesi’nde düzenlenen seminere katıldı.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ile kentin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarmak için yapılan faaliyetleri anlattı. Uzman ekipler seminer sonrası öğrencilere Roma Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarını gösterirken alan hakkında detaylı bilgiler verdi.

BAŞKENT TARİHİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, Erimtan Müzesi’nde düzenlenen ve ODTÜ Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin katıldığı seminerde, Başkent genelinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yaptı. Seminerden sonra uzman ekipler öğrencilere Roma Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarını gösterirken alan hakkında detaylı bilgiler verdi.

toy-9757.jpg

Çankaya Üniversitesi öğrencilerinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine Başkentin tarihini anlattıkları için çok mutlu olduğunu dile getiren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş; ‘‘Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerini bugün Ulus’ta misafir ettik.

toy-9872.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde yapmış olduğumuz koruma restorasyon projelerimizi kültürel mirasımıza olan yaklaşımlarımızı paylaştık. Pek çoğu Ankara dışından gelen öğrencilerimize, Ankaralı yeni hemşehrilerimize Ankara’mızın tarihini ve geçmişini anlatma olanağını bulduk.'' dedi.

toy-9947.jpg

''GEÇMİŞTE İNSANLARIN GELMEKTEN ÇEKİNDİĞİ BU ALAN ŞİMDİ ÜNİVERSİTELERİMİZİN DERS YAPTIĞI EĞİTİM YUVASI HALİNE DÖNÜŞTÜ''

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Ödemiş, ''Başkent ve Cumhuriyet oluşumuzun yüzüncü yılında yapılan etkinlikler her zaman değerli ama özellikle 100 yıl dediğimiz bu süreç içerisinde Ankara’ya ilişkin yapmış olduğumuz hem koruma hem tanıtım hem de bilgilendirme çalışmalarının çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi yaptığımız bu nitelikli projeler burayı önemli bir cazibe merkezi hâline dönüştürdü.

toy-9927.jpg

Geçmişte insanların gelmekten çekindiği bu alan şimdi üniversitelerimizin ders yaptığı eğitim yuvası haline dönüştü’’ şeklinde konuştu. ABB'nin kent turizmini canlandırmak ve tarihi yerleri gelecek nesillere aktarmak için sürdürdüğü projelerin anlatıldığı seminere katılan ODTÜ öğrencileri de belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi ara tatildeki öğrenciler için etkinlikler düzenledi

Pursaklar Belediyesi ara tatildeki öğrenciler için etkinlikler düzenledi