ANASAYFA Otomobil Araç alacak ve satacakların dikkatine! O düzenlemeye uymazsanız 300 bin lira ceza!

Araç alacak ve satacakların dikkatine! O düzenlemeye uymazsanız 300 bin lira ceza!

Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı, son araç alım satımına düzenleme getirdi. Bunun ile birlikte otomobil piyasasında ise tüm dengeler değişmeye başladı. İşte otomobil piyasasında son durum.
yazar
Haber Merkezi
Araç alacak ve satacakların dikkatine! O düzenlemeye uymazsanız 300 bin lira ceza!

Otomobil piyasasında hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte otomobil alım ve satımına Ticaret Bakanlığı yeni bir düzenleme getirdi. Düzenlemeye uymayanlara ise araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulanacak.

arac1.jpg

Ticaret Bakanlığı araç fiyatlarındaki yükselişi önlemek adına böyle bir düzenlemeyi devreye soktu. Özellikle son zamanlarda sıfır otomobil fiyatları ile ikinci el otomobil fiyatları neredeyse aynı seviyeye çıktı. Hatta kimi ikinci el araçlar sıfır otomobil fiyatlarını aşmıştı. Bundan dolayı da yeni düzenleme devreye girdi.

arac2.jpg

Düzenlemenin devreye girmesi ile birlikte kimi araç alıcıları ve satıcıları bu kurala uymuyor. Bundan dolayı Ticaret Bakanlığı bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımında bulundu.

arac3.jpg

Düzenlemeye uymayanlara idari para cezası verileceği ifade edildi. Bu para cezası ile araç başına 300 bin TL olarak uygulanacaktır.

Daha fazla otoobil haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Temmuz 2023 enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı!

Temmuz 2023 enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı!