ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nde hiçbir şey ziyan olmuyor! Buğday hasadından kalan samanlar hayvanlara yem oluyor

Pursaklar Belediyesi'nde hiçbir şey ziyan olmuyor! Buğday hasadından kalan samanlar hayvanlara yem oluyor

Ankara'daki ilçe belediyeleri birbirinden farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Başarılı projeleri ile adından söz ettiren Pursaklar Belediyesi de tarıma teşvik amacıyla oluşturduğu tarım arazilerindeki ürünlerin her bir taneyi değerlendiriyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi'nde hiçbir şey ziyan olmuyor! Buğday hasadından kalan samanlar hayvanlara yem oluyor

Pursaklar Belediyesi'nde hiçbir şey ziyan olmuyor! Buğday hasadından kalan samanlar hayvanlara yem oluyor - Başkent Ankara'da hizmet veren ilçe belediyeleri projeleri ile adeta birbirleri ile yarışıyor. Çeşitli faaliyetlere imza atan ve sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Pursaklar Belediyesi de ilçeye değer kazandıracak yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

İlçe halkına her alan desteklerini sürdüren Pursaklar Belediyesi, üretime de oldukça önem veriyor. Pursaklar ilçesinde ikamet eden vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla kendi tarım arazilerinde ekin eken Pursaklar Belediyesi, buğdayların hasadından kalan samanları asla boşa harcamıyor.

PURSAKLAR BELEDİYESİ'NDEN ÜRETİCİYE TAM DESTEK

İlçedeki üreticiyi teşvik etmek ve destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza atan Pursaklar Belediyesi, bu kapsamda vatandaşlara ata tohumlarını ücretsiz olarak dağıtıyor.

aw008869-02.jpg

Kompost üretim makinesi ile gübre üreten Pursaklar Belediyesi, kendi arazilerindeki buğdayların hasadını gerçekleştiriyor. Pursaklar Belediyesi, hasattan arta kalan samanları değerlendirmesi ile de takdir topluyor.

"HASAT SONRASINDA OLUŞAN SAMANIN DA DEĞERLENDİRİLMESİNE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Buğday hasadından artakalan samanları, hayvanlara yem olması için toplayan Pursaklar Belediye ekipleri, samanları balya haline getiriyor.

aw008869-03.jpg Balya haline getirilen samanlar Pursaklar Endemik Vadisi’nde bulunan Ankara Keçilerine yem olması için özenle hazırlanarak transfer ediliyor. Boş halde duran belediye arazilerini üretime kazandırdıklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ise “Göreve geldiğimiz günden itibaren atıl durumda duran belediye arazilerimizi değerlendirerek, her yıl buğday ve nohut ekimi gerçekleştiriyoruz. Hasat sonrasında oluşan samanın da değerlendirilmesine özen gösteriyoruz. Ekinlerin hasadının ardından elde ettiğimiz samanları dünya genelinde bilinirliğe sahip olan Endemik Vadimizdeki Ankara keçilerimize yem olarak veriyoruz.

aw008869-01.jpg

Böylece tarımsal üretimden artakalan samanları hayvanların beslenmesinde değerlendirilerek, hiçbir şeyi israf etmiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Pursaklar için üretmeye ve üretime destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-08-17-110722.png

PURSAKLAR ENDEMİK VADİ NEREDE?

Pursaklar ilçesinin yeni cazibe merkezi Pursaklar Endemik Vadi, özellikle çocuklu ailelerin uğrak noktası oluyor. Pursaklar Vadisi'nin tam adresi ise;

Fatih, Büyükdere Caddesi, 06145 Pursaklar/Ankara olarak belirtiliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EGO otobüs kliması çalışmıyor nereye şikayet edebilirim?

EGO otobüs kliması çalışmıyor nereye şikayet edebilirim?