ANASAYFA Sağlık Türkiye saç ekiminde dünya lideri oldu! 2022 yılında 1 milyon kişi Türkiye'ye geldi

Türkiye saç ekiminde dünya lideri oldu! 2022 yılında 1 milyon kişi Türkiye'ye geldi

Özellikle erkekler en büyük derdi olan kellik dünya çapında büyük sorun haline geliyor. Son yıllarda kellik sorununu çözmek için yurtdışından Türkiye'ye 1 milyon kişi geldi.
yazar
Haber Merkezi
Türkiye saç ekiminde dünya lideri oldu! 2022 yılında 1 milyon kişi Türkiye'ye geldi

Dünya çapında erkeklerin ortak sorunu haline gelen kellik git gide artıyor. Her yıl saç ekimi için milyonlarca lira harcayan insanlar çözümü artık Türkiye'de buluyor. Türk Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler, 2022 yılında 1 milyon kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini, 4 milyar dolar cironun yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildiğini söyledi.

Yabancı turistlerin kaplıcalara da büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Dr. Servet Terziler, yabancı turistlerin kaplıca turizmine de ciddi ilgi gösterdiğini aktaran Terziler, kaplıca turizminden elde edilen gelirle birlikte 10 milyar doları aşan rakama ulaşıldığını vurguladı.

screenshot-6.jpg

"DİŞ HİZMETLERİDE YAYGINLAŞIYOR"

Sağlık sektöründe Türkiye'nin iyi bir konumda olduğunu söyleyen Terziler genel sağlık hizmetlerinde saç ekiminin lokomotif konumda olduğunu dile getirdi. Terziler, "Diş hizmetleri de yaygınlaşıyor. Türkiye'nin birçok noktasında diş kliniklerinin açıldığını görüyoruz. Hizmet kalitesini artırabilirsek sağlık turizmi sektörü çok daha fazla büyüyecek. Sağlık turizmi sektörünün yakın hedefi 20 milyar dolarlık bir rakama ulaşmak. Çekirdek sağlık hizmeti dediğimiz noktada 2023 yılında 5 milyar dolarlık bir hedefimiz var" diye konuştu.

Son yıllarda özellikle İstanbula başta estetik operayonu olmak üzere çok fazla sağlık alanında gelenler olduğunu söyleyen Terziler İstanbul'un dünyanın sağlık turizmi başkenti olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini ve Covid döneminde geçişlerin mecburi olarak kapatılması ile bir durağanlık yaşandığını fakat o dönemin izlerinin kapatıldığını dile getirdi.

sac-ekimi-sonrasi-bunlara-dikkat-9341-1.jpg

"MERDİVEN ALTI İŞLEMLER ÜLKEMİZİN İMAJINI BOZUYOR"

Sağlık Bakanlığı tarafından denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini aktaran Terziler, "Merdiven altı işletmelere göz açtırılmaması gerekiyor. Bu tip işletmeler hem ülkemizin imajını bozuyor hem şu an olumlu olarak esen rüzgarı tersine çeviriyor.

Özellikle saç ekiminde bunu çok görüyoruz. Çantacı diye tabir edilen bir kesim var. Ülkemiz dışına gidip kaçak bir şekilde saç ekimi yapıp Türk doktorlarının hemşirelerinin adını lekeliyorlar. Biz hizmet kalitesinin artırılması amacıyla dernekler aracılığı ile eğitimleri başlattık. Kliniklerde ve hastanelerde eğitim süreçleri sürdürülüyor. Sıkıntılar ancak eğitimle aşılabilir. Türkiye'de şu an robotla saç ekimi yaşanmaya başladı. Dünya çapında işler yapmaya başladık. Teknoloji ve inovasyon ile sağlık hizmetlerinin kalitesini yukarı taşıyabiliriz" şeklinde konuştu.

6528e395481da.jpg

Artık internet çağında olduğumuzu ve sağlığa çok kolay ulaştığımızı söyleyen Terziler sözlerine şöyle devam etti, "Sağlık hizmetleri almak isteyen bir kişi internette aramaya yaptığında önüne birçok seçenek çıkıyor. Danışman ve danışanların en fazla dikkat etmeleri gereken şey hizmet almak istedikleri kurumun köklü bir kurum olması.

En azından on yılını devirmiş kurumları tercih etmeliler. Çünkü eğer bir kurum en az on yıl bir sektörde ayakta kalabiliyorsa kalitesi yüksektir. Doktorların tecrübesine bakmak gerekiyor. 15-20 yıl alanında tecrübeli doktorlar tercih edilebilir. Ayrıca hizmet alınacak tesiste yoğun bakım alt yapısının olması gerekir. Anestezi doktorları saç ekim süreçlerini takip etmeliler. Olumsuz bir komplikasyonda acil olarak müdahale edebilecek bir ekip bulunması gerekiyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
5 bin TL emekli ikramiyesi kimlere, ne zaman verilecek?

5 bin TL emekli ikramiyesi kimlere, ne zaman verilecek?