Cumhurbaşkanı kararı ile ÖTV resmen sıfırlandı şanslı gruba duyuru yapıldı! ÖTV'siz Opel Corsa 339 bin TL'den satılacak

ÖTV'siz otomobil alım fırsatı ile ilgili gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Vatandaşların merakla beklediği sıfır otomobilde ÖTV indiriminde şartlar belli oldu. Cumhurbaşkanı kararı ile Opel'in Corsa modelinde ÖTV sıfırlandı.

Cumhurbaşkanı kararı ile ÖTV resmen sıfırlandı şanslı gruba duyuru yapıldı! ÖTV'siz Opel Corsa 339 bin TL'den satılacak

Ekim ayı ile birlikte Türkiye'de otomobil fiyatları yenilenmeye başladı. Ekim ayında yeniden zamlanacak olan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar alternatif yollar aramaya devam ediyor. Fiyat artışından etkilenen sıfır otomobillerde en düşük fiyat bandı 1 milyon liraya ulaşırken kredi faizlerindeki yükseliş de nakit ihtiyacının giderilmesine engel oluyor. Kredi faizleri yükselmeye devam ederken artık araç sahibi olmak isteyenler farklı alternatiflere yönelirken Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yeni bir karar yayımlandı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden araç sahibi olma fırsatı duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla ilgili olarak belirli şartlar aranırken ÖTV'den muaf tutulan programın kapsamının genişlediği bildirildi. ÖTV'siz araç alma hakkında sahip olan vatandaşlar detayları merak ederken ÖTV'siz araç satışından faydalanabilen gruplar belli oldu.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE SIFIR ARAÇLARDA ÖTV SIFIRLANDI

Ülkemizde belirli oranda engelli raporu bulunan bireyler ya da bu kişilere bakmakla yükümlü olan kişiler Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutuluyor. ÖTV'siz araç satışları ile ilgili olarak belirli şartlar bulunurken bu satışlardan belirli oranda engelli raporu bulunan bireyler faydalanabiliyor. Piyasaya göre daha ucuza araç alma hakkı olan engelli ya da engelli bireylere bakmakla yükümlü kişiler, ÖTV'siz sıfır araç alma hakkından faydalanmak istiyor. ÖTV'siz araç alma hakkı olan bireyler ekim ayı fırsatlarını araştırırken Opel firmasının ekim ayına özel ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanya ortaya çıktı.

cumhurbaskani-karari-ile-otv-resmen-sifirlandi-sansli-gruba-duyuru-yapildi-otvsiz-opel-corsa-339-bin-tlden-satilacak.jpg

Opel firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli oldu. Ekim 2023 tarihi ile Opel'in ÖTV'siz satılan Corsa modelinde de fiyatlar güncellendi.

cumhurbaskani-karari-ile-otv-resmen-sifirlandi-sansli-gruba-duyuru-yapildi-otvsiz-opel-corsa-339-bin-tlden-satilacak-001.jpg

ÖTV'SİZ OPEL CORSA SATIN ALMA FIRSATI AÇIKLANDI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme kapsamında ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyon liraya yükseltildi. Kararla birlikte 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlar da engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak araç alabilme imkanına yer verilirken ÖTV muafiyetli araçların listesinde genişleme oldu. Opel'in ÖTV'siz Corsa modelinde fiyatlar açıklandı.

corsa3-05kn.webp

ÖTV kampanyası, engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 oranında ÖTV indirimi sunuyor. Bu kampanya hayata geçirilirken kararla birlikte araç sahibi olma fırsatı elde eden engelli ya da engelli bireylere bakmakla yükümlü olan bireyler, Opel'in ÖTV'siz Corsa modeli için engelli raporları ve bayilerin istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebiliyor. Opel'in ÖTV muafiyet kampanyası Ekim 2023 tarihi ile devam ederken Corsa modelinde ÖTV'siz fiyatlar 339 bin liradan başlıyor.

cumhurbaskani-karari-ile-otv-resmen-sifirlandi-sansli-gruba-duyuru-yapildi-otvsiz-opel-corsa-339-bin-tlden-satilaca.jpg

2023 Opel Corsa modelinde ÖTV muafiyetli ekim ayı güncel fiyat listesi;

  • Opel Corsa 1.2 Benzinli MT-5 75 HP Elegance Manuel: 339 bin 687 TL
  • Corsa 1.2 Benzinli AT-8 100 HP Edition Otomatik: 389 bin 431 TL
  • Opel Corsa 1.2 Benzinli AT-8 100 HP Elegance Otomatik: 409 bin 541 TL
  • Opel Corsa 1.2 Benzinli AT-8 130 HP Ultimate Otomatik: 457 bin 697 TL'den satışa sunuldu.

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek Opel bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER