ANASAYFA Teknoloji 2023'te akıllı telefon pazarının şampiyonu belli oldu!

2023'te akıllı telefon pazarının şampiyonu belli oldu!

Tüm dünyada telefon pazarlarında büyük markaların savaşı devam ederken bu yılın şampiyonu belli oldu. Markalar her geçen gün yeni model çıkarırken yayınlanan rapor lider markayı gözler önüne serdi.
yazar
Haber Merkezi
2023'te akıllı telefon pazarının şampiyonu belli oldu!

İki dünya devi Apple ve Samsung pazardaki çekişmesine devam ederken bu yılın en çok satan markası belli oldu. Counterpoint tarafından yayınlanan verilere göre 2023’ün ilk çeyreği ve ikinci çeyreğinin en çok satanları ortaya çıktı.

2023'ÜN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE APPLE ŞAMPİYON OLDU

2023'te akıllı telefon pazarında Apple zirvedeki yerini koruyor.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen gün artıyor. Markalar, yeni teknolojiler ve özellikler sunan modeller ile tüketicilerin ilgisini çekmeye çalışıyor. Bu durum, pazar paylarını da doğrudan etkiliyor.

screenshot-30.jpg

Counterpoint tarafından yayınlanan verilere göre 2023'ün ikinci çeyreği itibariyle en çok satan akıllı telefon, Apple'ın iPhone 14 modeli oldu. iPhone 14, 2023'ün ilk çeyreğinde de en çok satan model olmuştu. Bu durum, Apple'ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetinin devam ettiğini gösteriyor.

screenshot-28.jpg

iPhone 14'ü, aynı serideki iPhone 14 Pro Max takip ediyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 13 ise sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. Bu dört model, birinci çeyrekte de aynı sıradaydı.

SAMSUNG BEŞİNCİ SIRADA YERİNİ ALDI

Android telefon pazarının lideri olan Samsung, beşinci sıradan itibaren listeye adını yazdırıyor. Marka, Galaxy A14, Galaxy A54, Galaxy A14 5G, Galaxy S23 Ultra, Galaxy A04e ve Galaxy A34 modelleri ile listede yer alıyor.

screenshot-31.jpg

Samsung'un Galaxy A14, Galaxy A54 ve Galaxy A34 modelleri, ikinci çeyrekte daha fazla satıldı. Bu durum, Samsung'un Android telefon pazarındaki liderliğini korumasına yardımcı oldu.

APPLE BUNU NASIL BAŞARDI?

Apple'ın akıllı telefon pazarındaki başarısının birkaç nedeni bulunuyor. Bunlardan biri, markanın güçlü bir marka imajına sahip olması. Apple, tüketiciler arasında yüksek bir güvenilirlik ve prestije sahip. Bu durum, markanın ürünlerine olan talebi artırıyor.

Diğer bir neden ise Apple'ın yenilikçi teknolojilere odaklanmasıdır. Apple, her yıl yeni modellerinde yeni teknolojiler ve özellikler sunuyor. Bu durum, tüketicilerin ilgisini çekiyor ve satışları artırıyor.

samsung-reklamlariyla-yeni-iphone-14-serisiyle-dalga-geciyor.jpg

2023 YILININ 3. ÇEYREK BEKLENTİLERİ

Akıllı telefon pazarında üçüncü çeyrekte de rekabetin devam etmesi bekleniyor. Apple ve Samsung, yeni modelleri ile pazar paylarını artırmaya çalışacak. Ayrıca, diğer markaların da yeni modeller ile pazara girmesi bekleniyor.

Üçüncü çeyrekte en çok satan akıllı telefonların hangileri olacağını hep birlikte göreceğiz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Açık liseye geçmek isteyenler dikkat! Yarın son gün

Açık liseye geçmek isteyenler dikkat! Yarın son gün