ANASAYFA Teknoloji Fransa'da iPhone 12 satışı durduruldu! Apple'dan özel yazılım güncellemesi çözümü

Fransa'da iPhone 12 satışı durduruldu! Apple'dan özel yazılım güncellemesi çözümü

Fransa'da radyo frekanslarını denetleyen ajansın belirlediği sınırları aşan radyasyon yayımı nedeniyle iPhone 12'nin satışı geçici olarak durdurulmuştu. Apple, bu sorunu çözmek için Fransa'ya özel bir yazılım güncellemesi yapma kararı aldı.
yazar
Haber Merkezi
Fransa'da iPhone 12 satışı durduruldu! Apple'dan özel yazılım güncellemesi çözümü

Fransa'da radyo frekanslarını denetleyen ajansın belirlediği sınırları aşan radyasyon yayımı nedeniyle iPhone 12'nin satışı geçici olarak durdurulmuştu. Apple, bu sorunu çözmek için Fransa'ya özel bir yazılım güncellemesi yapma kararı aldı. Fransız Dijital Geçiş ve Telekomünikasyon Bakanı Jean-Noël Barrot, Apple'ın yakın gelecekte bu güncellemeyi sunacağını açıkladı.

Apple, daha önce söz konusu modelde bir radyasyon problemi olmadığını savunsa da Fransa'daki test sonuçları, ülkenin uyguladığı özel test protokolünün sonucu olarak yüksek radyasyon seviyelerini göstermişti. Şirket, bu durumu güvenlik endişesi olarak değil, testlerin farklılığına bağlı olarak açıklamıştı.

Eylül 2020'de tanıtılan iPhone 12, hala dünya genelinde satışta olan bir model. Elektromanyetik dalgaların insan sağlığına etkisi, özgül emilim oranı (SAR) ile ölçülür. AB düzenlemelerine göre bir telefonun ceket cebinde ya da çantada taşındığında SAR değeri en fazla 4 W/kg (kilogram başına 4 watt enerji) olmalıdır. Ancak iPhone 12 modelinin SAR değeri 5.74 W/kg olarak ölçülmüştü, bu da Fransa'da satışının yasaklanmasına neden olmuştu.

elektro-manyetik-kirlilik.webp

ELEKTROMANYETİK RADYASYON TEHLİKESİ

Elektromanyetik dalgaların insan sağlığı üzerindeki etkileri uzun süredir tartışılan bir konu. Akıllı telefonlar, televizyonlar ve diğer teknolojik cihazlar günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. Elektromanyetik radyasyona maruz kalma endişesi, özellikle cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla artmış durumda. Bu konudaki endişelerin başında elektromanyetik radyasyonun kansere neden olabileceği düşüncesi geliyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO), akıllı telefonların sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtti. Yine de, radyo frekans radyasyonu, potansiyel olarak kanserojen bir faktör olarak kabul edilmiştir, ancak bu ilişkinin kesinliği kanıtlanmamıştır.

Bu gelişme, teknoloji dünyasında elektromanyetik radyasyonun etkileri üzerine süren bilimsel ve hukuki tartışmaların bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Apple'ın özel yazılım güncellemesi ile bu sorunu nasıl çözeceği ve bu güncellemenin etkileri yakından takip edilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Evlilik öncesi SMA taraması 2 yılda 1 milyon kişiye ulaştı

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Evlilik öncesi SMA taraması 2 yılda 1 milyon kişiye ulaştı