ANASAYFA Teknoloji iPhone 14 ile iPhone 15 karşılaştırması! Hangisi daha iyi, beklemeye değer mi?

iPhone 14 ile iPhone 15 karşılaştırması! Hangisi daha iyi, beklemeye değer mi?

1 hafta sonra tanıtılması beklenen yeni iPhone 15 serisinin meraklıları için bir önceki seride yer alan iPhone 14 ve yeni iPhone 15 modelleri arasında karşılaştırma yaptık. Böylece model yükseltmeye gerek duyulur mu? Sizler için derledik...
yazar
Haber Merkezi
iPhone 14 ile iPhone 15 karşılaştırması! Hangisi daha iyi, beklemeye değer mi?

Ülkemizdeki ekonomik koşullar, Apple'ın ürünlerine olan erişimi zorlaştırıyor. İşte bu zorluğun ortasında, iPhone 14 ve iPhone 15 karşılaştırması beliriveriyor. Hangisi daha mantıklı, beklemeye değer mi, yoksa hemen iPhone 14 mü satın almak gerekiyor? İşte karşılaştırma:

apple-a16-bionic.jpg

İşlemci: iPhone 14, A15 Bionic işlemciyle geliyor. iPhone 15 ise daha güçlü bir işlemci olan A16 veya hatta A17 Bionic işlemcilerle bekleniyor. İşlemci açısından iPhone 15 öne çıkıyor.

iphone-15-kamera-pro-modelden-iyi-olacak-sdn.jpg

Kamera: Her iki cihaz da benzer kamera özelliklerine sahip. Ancak iPhone 15, yazılım ve donanım güncellemeleriyle daha iyi bir kamera deneyimi sunabilir.

iphoneda-ekran-videosu-nasil-cekilir.jpg

Ekran: Ekranlar arasındaki farklar çok büyük değil. Her iki cihaz da yüksek çözünürlüklü ekranlarla geliyor. İşte küçük farklar var.

iphone-orjinal-batarya.jpeg

Batarya: iPhone 14'ün bataryası 3,179 mAh ve hızlı şarj desteği var. iPhone 15'in bataryası ise 3,279 mAh olacak ve hızlı şarj seçenekleri konusunda daha fazla bilgi yok.

Her iki cihazın çerçeve malzemeleri ve diğer özellikleri benzer. Ancak özel özellikler, her iki modelin kendine has özellikler sunacağı göz önüne alındığında, bu karşılaştırmada belirtilmemiştir.

Fiyat: iPhone 14, 48,304 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. En yüksek modeli olan iPhone 14 Pro Max 1 TB ise 87,457 TL'ye mal oluyor. iPhone 15 fiyatı henüz kesin değil, ancak tahmini olarak 48,972 TL olabilir.

Sonuç olarak, iPhone 15'in daha güçlü bir işlemciye ve geliştirilmiş kamera özelliklerine sahip olması bekleniyor. Ancak iPhone 14, daha erişilebilir bir fiyatla mevcut. Hangi modele gitmeye karar vermek, kullanıcıların bütçelerine ve ihtiyaçlarına bağlı olacaktır.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA'ya Beşiktaş Stadyumu başvurusu

UEFA'ya Beşiktaş Stadyumu başvurusu