ANASAYFA Gündem Göç İdaresi Başkanlığı şoför, güvenlik ve temizlik görevlisi kadrolarında 382 personel alımı yapacak!

Göç İdaresi Başkanlığı şoför, güvenlik ve temizlik görevlisi kadrolarında 382 personel alımı yapacak!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre 382 personel alımının gerçekleştirileceği duyuruldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Göç İdaresi Başkanlığı şoför, güvenlik ve temizlik görevlisi kadrolarında 382 personel alımı yapacak!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan personel alım ilanlarına göre İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen 3 farklı kadroda toplamda 382 işçi alımının gerçekleştirileceği ifade edildi. 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI 382 İŞÇİ ALIMI YAPACAK!

İstanbul İl Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamalar ile birlikte sürekli işçi kadrolarına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla toplamda 382 personel alımı gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu kapsamda başvuru şartları ve detaylar da belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yayımlanan ilana başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde duyuruldu;

1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2- İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

4- İlan tarihi itibarıyla askerlikle ilişiği bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

5- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak,

7- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

8- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

9- İlan tarihi itibarıyla İstanbul ilinde ikamet ediyor olmak,

10- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adayların Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

11- İşe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

12- Sürekli işçi kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.

13- Başvurular sadece bir ünvan için yapılacaktır. Birden fazla ünvan için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

14- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan/sınav sürecinin her aşamasında Başkanlıkça sonlandırılacaktır. Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ 

İŞKUR üzerinden alımların gerçekleştirileceği bu ilana başvuru yapmak isteyen kişilerin e-Şube adresi üzerinden 22/04/2024 - 26/04/2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya duyurdu! Narkoçelik-13 operasyonlarında 194 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu! Narkoçelik-13 operasyonlarında 194 şüpheli yakalandı