ANASAYFA Gündem Erzincan İliç'teki maden kazasında 2 işçinin daha cansız beden bulundu

Erzincan İliç'teki maden kazasında 2 işçinin daha cansız beden bulundu

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasındaki işçiler henüz aranıyor. Konuyla ilgili olarak zaman zaman bakanlıklar tarafından açıklama gelirken 2 işçinin saha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Erzincan İliç'teki maden kazasında 2 işçinin daha cansız beden bulundu

Bir madencilik şirketinin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Madeni'nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti. Hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütlenin kaydığı belirtilirken maden ocağındaki 9 işçi bu kütlenin altında kalmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I. R. G’nin de aralarında bulunduğu 9 zanlı tutuklanmıştı. Yaşanan faciada toprak altına kalan işçileri arama çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan açıklama geldi. 

İLİÇ'TEKİ MADEN KAZASINDA 2 İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelan sonrası iki işçi kardeşimize daha ulaştık” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından Erzincan İliç’te meydana gelen heyelan sonrası hayatını kaybeden işçileri arama çalışmalarının devam ettiğini ve iki işçiye daha ulaşıldığını açıkladı. 

Bakan Bayraktar yaptığı paylaşımda, “Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. Diğer 5 madencimize ulaşmak için de ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu!

Bakan Işıkhan 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu!