ANASAYFA Ayaş Ankara'nın şifa kaynağı! Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva

Ankara'nın şifa kaynağı! Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva

Türkiye'nin başkenti olan Ankara yıllar boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve farklı milletlerden değişik kültürleri kendine empoze etmiştir. kendini yoktan var etmiş bir şehirdir Ankara.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın şifa kaynağı! Faydaları saymakla bitmiyor her derde deva

Zaman zaman içinde kaybolduğumuz, yollarını aşındırdığımız, bazen ayazından şikayet ettiğimiz, bazen doğasından keyif aldığımız, kaosu olmadan çekilmeyen Ankara, birbirinden güzel doğa harikasına ev sahipliği yapıyor. Ankaralı olanlar bilir sabah gözümüzü açtığımızda, koşturmaktan akşamın nasıl geldiğini anlamayız. E haliyle insanlarda hafta sonları kafa dinleyecek yerler arayışına giriyor.

Ankara'da sosyal yaşantısıyla genellikle gençlerin sıklıkla tercih ettiği bir şehir haline geldi. Renkli sokakları ve eşsiz doğası ile kendine cezbeden Ankara'da çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş bir mucize var. Ankara'nın şifa kaynağı olarak da bilinen Ayaş Kaplıcaları yaz, kış, hafta sonu, hafta içi dolup taşıyor.

ankara.jpg

1500'DEN FAZLA TERMAL SU KAYNAĞINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Ankara'nın Ayaş ilçesinde yer alan Ayaş Kaplıcaları, Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biridir. Ayaş, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra, şifalı termal suları ile de öne çıkmaktadır.

Ayaş Kaplıcaları, 1500'den fazla termal su kaynağına ev sahipliği yapmaktadır. Bu kaynaklardan çıkan sular, radyoaktif ve mineralli özelliklere sahiptir. Ayaş Kaplıcalarının suyu, romatizma, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Ayaş Kaplıcalarında, hem içme suyu hem de kaplıca olarak hizmet veren tesisler bulunmaktadır. Tesisler, farklı olanak ve fiyatlara sahiptir. Ayaş Kaplıcalarını ziyaret etmek isteyenler, kendi ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun bir tesis seçebilirler.

asartepe-baraji-ankara-1024x494.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Ayaş Kaplıcalarının suyu, birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bu suyun faydaları şunlardır:

  • Romatizma ağrıları azaltır.
  • Cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur.
  • Kadın hastalıkları ve kısırlık tedavisinde yardımcı olur.
  • Sindirim sistemi hastalıklarını iyileştirir.
  • Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur.

ayas-kaplicalari-2050-79.jpg

AYAŞ KAPLICALARINA NASIL GİDİLİR

Ayaş Kaplıcaları, Ankara'nın yaklaşık 80 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Ayaş'a ulaşmak için Ankara'dan otobüs veya özel araçla ulaşım sağlanabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da toplum sağlığı için metro istasyonları ve vagonlarda temizlik mesaisi sürüyor

Ankara'da toplum sağlığı için metro istasyonları ve vagonlarda temizlik mesaisi sürüyor