ANASAYFA Ayaş Ayaş Domatesi Avrupa Birliği tescil yoluna çıktı!

Ayaş Domatesi Avrupa Birliği tescil yoluna çıktı!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kacır AB nezdinde gerçekleşen 42 başvurunun ardından inceleme süreçlerinin devam ettiği bilgisine yer verdi.
yazar
Haber Merkezi
Ayaş Domatesi Avrupa Birliği tescil yoluna çıktı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile gündeme geldi. Ankara'nın Ayaş ilçesinin ünlü domatesi Resmi Gazete'de yerini alırken Ayaş Domatesi Avrupa Birliği tescil yoluna çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Ayaş domatesi için başvurulan coğrafi işaret sürecinin tamamlanmasının ardından Ayaş Domatesi'nin Resmi Gazete'de yerini aldığını belirtti.

AYAŞ DOMATESİ RESMİ GAZETE'DE!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kacır AB nezdinde gerçekleşen 42 başvurunun ardından inceleme süreçlerinin devam ettiği bilgisine yer verdi. Bakan Kacır'ın paylaşımı şu şekilde yer aldı;

"Ülkemiz, yerel değerlerimiz için Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) aracılığıyla AB Komisyonu'na coğrafi işaret başvurularını sürdürüyor. Ayaş domatesi, inceleme süreçlerinin hızlıca tamamlanmasıyla AB Resmi Gazetesi'nde yerini aldı. AB nezdinde 42 başvurumuzun daha inceleme süreçleri devam ediyor."

screenshot-2023-08-13t124501-651.png

f3zd87ow4aa6w3c.webp

AYAŞ DOMATESİ NEDEN ÜNLÜ?

Ankara'nın Ayaş ilçesinde üretilmeye başlanan adını da oradan alan diğer domateslerden lezzeti ile fark yaratan Ayaş domatesi günümüzde tadı ile oldukça meşhur bir domatestir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
OSTİM'deki 15 firmanın verimliliği 'dijital dönüşüm' ile arttı! OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı konuştu

OSTİM'deki 15 firmanın verimliliği 'dijital dönüşüm' ile arttı! OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı konuştu