ANASAYFA İş Dünyası Ankara Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı Mansur Yavaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi

Ankara Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı Mansur Yavaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi

Ankaralı sanayicilerin sorunlarını getiren ve şehir ekonomisinin güçlenmesi için çalışmalarını sürdüren Ankara Sanayi Odası aylık meclis toplantısını gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı Mansur Yavaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi

Ankara'da şehir ve ülke genelinde güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği ve yaşanan sorunlara ne gibi çözümler bulunabileceğine istişarelerde bulunulan Ankara Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis toplantısı önemli anlara sahne oldu.

EKONOMİDE YAŞANAN GÜNCEL SORUNLAR ELE ALINDI

Söz konusu toplantıda ülke ekonomine dair güncel meseleler hakkında görüşler bildirilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta konuk olarak yer aldığı toplantıda Ankaralı iş adamlarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yavaş ayrıca orada bulunan sanayicilerin kendisinden taleplerini de dinledi ve gelen soruları cevapladı.

Toplantıya başkanlık eden Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç yüksek enflasyon ve vergilerin sanayi sektörü için beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekti. Başkan Ardıç, “Sanayiciler mevcut ortamda orta ve uzun vadeli plan yapmakta zorlanıyor. Yüksek enflasyon ve kredi maliyetleri, yatırım iştahını her geçen gün azaltıyor” diyerek iş dünyasında yaşanan sorunu gözler önüne serdi. Başkan Ardıç enflasyon ile mücadelede para arzı konusunun azımsanmaması gerektiğini vurgulayarak “Para arzını kontrol etmeden sadece faiz aracı ile enflasyonla mücadelenin çok da başarılı olacağını düşünmüyorum” dedi.

ABB'DEN ANKARALI SANAYİCİLERE DESTEK MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta toplantıda yer alan sanayi sektörü temsilcilerine belediye olarak desteklerini vermeyi sürdüreceklerini belirtti. ABB Başkanı Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden katıldığı toplantıya dair “5 yıl boyunca yaptığımız çalışmaları, seçildiğimiz takdirde hayata geçireceğimiz projeleri ve iş birliklerimizi anlattık. ASO yönetimine ve üyelerine misafirperverlikleri için teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Ankara ve ülke için alınabilecek kararların konuşulmasının ardından toplantı sona erdi. Ankara Sanayi Odasının yine aynı şekilde önümüzdeki ay toplantısına düzenlemesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar için kaçırılmayacak fırsat! 157 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz!

Ankaralılar için kaçırılmayacak fırsat! 157 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz!