ANASAYFA İş Dünyası TOBB 2023 yılında açılan ve kapanan şirket sayılarına dair istatistik bilgileri paylaştı

TOBB 2023 yılında açılan ve kapanan şirket sayılarına dair istatistik bilgileri paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2023 yılında açılan şirket bilgilerine dair bir bilgilendirme yayınladı
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOBB 2023 yılında açılan ve kapanan şirket sayılarına dair istatistik bilgileri paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği geçtiğimiz yıl ülke genelinde açılan şirket sayısı yapılan açıklama ile belli oldu. 2022 yılına göre nasıl bir değişim yaşandığı söz konusu açıklama ile hem metin hem de grafiksel olarak vatandaşların bilgisine sunuldu.

Yapılan açıklamaya göre kurulan ticari işletme ve kooperatif sayılarına ek olarak kapanma kararı alan işletmelerinde istatistik bilgileri kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bilgilerde  2023 yılında bir önceki yıla göre  kurulan şirket sayısı %8,3 ve  gerçek kişi ticari işletme sayısı %26,6 oranında azaldı ve  kurulan kooperatif sayısı ise %61,3 oranında artış gösterildiği belirtildi.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI ARTTI

Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre kapanan şirket sayısının oranının da arttığı aktarılırken bu oranın %11,7 olduğu, kapanan gerçek ticari işletme sayısında ise bu orandan çok daha fazla olduğu bildirildi. Yapılan açıklamaya göre 2023 yılında kapanan ticari işletme sayısı %42,3 oranında arttı. Kooperatiflerin kapanma oranında da ise azalma yaşandığı ve bu azalma oranının  %5,7 olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

DİĞER ORANLARDA SON DURUM NE OLDU?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kapanma istatistiklerine ek olarak şirket, ticari işletme ve kooperatiflerde yaşanan kurulma bilgilerini de kamuoyu ile paylaştı. Aralık 2023'te  bir önceki yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı %16,7 ve  kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %38,5 oranında azalırken kurulan kooperatif sayısı %13,9 arttı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kızılcahamam'da bir muhtar adayı esnafa siftah parası dağıttı!

Ankara Kızılcahamam'da bir muhtar adayı esnafa siftah parası dağıttı!