ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB'den sigara bağımlılığı ile mücadelede önemli hizmet!

ABB'den sigara bağımlılığı ile mücadelede önemli hizmet!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından şehirde yaşayan vatandaşların kötü alışkanlıklarını terk etmesi amacıyla gerçekleştirilen hizmetler ile ilgili güncel paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor. ABB son olarak sigara bağımlığını bırakmak için seanslar düzenlediğini açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yaşayan vatandaşların hayatlarına daha sağlıklı bir şekilde devam etmeleri için yapılan çalışmalar kapsamında önemli bir açıklama yapıldı.

Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Ankara'da da yapılan sigara bağımlığı ile mücadele çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin 2. en kalabalık şehri olan Ankara'da milyonlarca insanın kullandığı ve hem kendilerine hem de çevrelerine olumsuz etki eden sigara kullanımı ile ilgili takdir edilen bir açıklama geldi.

ABB'DEN SİGARA BIRAKMA SEANSLARI

ABB tarafından yapılan açıklamada alanında uzman kişiler eşliğinde sigara bırakma seansları düzenlendiği ifade edildi. Belediyenin hesaplarından yapılan paylaşımda “Bağımlılıkla mücadelede toplumun bilinçlenmesini ve desteklenmesini sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar kapsamında Sigara Bırakma Seansları düzenliyoruz” denildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal,  “ABB olarak bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. İkinci büyük projemiz bağımlılıkla mücadele farkındalık eğitimlerinin verilmesi. Bununla ilgili narkotik birimlerinin raporlarına göre, Ankara'daki riskli 7 ilçede Bağımlılıkla Mücadele Danışma Merkezleri kurduk ”dedi.

3 AYLIK TAKİP SÜRECİ

Danışma Merkezlerinde görev alan sağlık personelleri ise gerek ilaçlı gerekse davranışsal terapi metotlarıyla sigara bıraktırma hizmetleri sunduklarını ve 3 aylık bir takip süreci sonunda gelen kişilere nikotinsiz hayatlarına nasıl devam edecekleri ile ilgili eğitimler verdiklerini ifade ettiler.

Seanslara katılmaya gelen vatandaşlar ise sigaranın hayat kalitesini düşüren bir şey olduğunu  ABB tarafından verilen bu hizmetin kendilerini bağımlılıktan kurtulmak için harekete geçirdiğini ifade ettiler.

Seanslara katılmak isteyen vatandaşlar "Bağımlılıkla Mücadele Danışma Merkezlerine başvuruda bulunabilir ya da ABB Bağımlılık sosyal medya hesaplarında paylaşılan QR kod aracılığıyla başvuru formunu doldurarak işlemlerini kolaylıkla tamamlıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT facianın önüne geçti! Eylem hazırlığındaki terörist son anda yakalandı

MİT facianın önüne geçti! Eylem hazırlığındaki terörist son anda yakalandı