ANASAYFA Çubuk Ankara'da vaşak göründü! Yüzleri tebessüm ettiren anlar kaydedildi

Ankara'da vaşak göründü! Yüzleri tebessüm ettiren anlar kaydedildi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde merkeze vaşak indi. Vaşağı görün vatandaşlar o anları cep telefonu kameralarıyla kaydederken, yüzleri gülümseten diyaloglar oluştu.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, ilçe merkezine vaşak indi. Soğuk havaların etkisini gösterdiği günlerde, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, ilçe merkezinde göründü. 

Yerleşim yerlerinde gezen vaşağın o anları ilçe vatandaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 

YÜZLER TEBESSÜMLE DOLDU 

Vaşağın, Çubuk ilçe merkezindeki yerleşim yerlerine indiği anlarda vatandaşlar da o anları cep telefonuyla kaydetti. Sevimli vaşak, önce yol kenarında görüldü, ardından ise kısa bir süre sonra ormanlık alana girerek gözden kayboldu. 

Vaşağı gören vatandaşların yüzlerinde bir tebessüm oluşurken aralarında geçen diyalog da duyanları güldürdü. 

Kış aylarının etkisini göstermesiyle hem şehir merkezlerinin daha sıcak olması hem de yiyeceğin bulunması nedeniyle vaşaklar, ara sıra yerleşim yerlerine iniyor. Özellikle nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşaklar, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yerleştirilen foto kapanlarla bile nadiren görülürken şehir merkezine indiği anlarda vatandaşlar tarafından hemen kaydediliyor. 

Nadir görülen vaşakların görüntülendiği anlarda, vatandaşların yüzünde de tatlı bir gülümseme hakim oluyor. Nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşaklar, koruma altına alınıyor ve nesillerinin devamı için de çeşitli çalışmalar devam ediyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Roma'da Jose Mourinho dönemi sona erdi!

Roma'da Jose Mourinho dönemi sona erdi!