ANASAYFA Ankara Ankara'da bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak!

Ankara'da bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile beraber Ankara'da gözle yaşanması muhtemelen toplu taşıma indirimi kararındaydı. Beklenen haber sonunda geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak!

10 Nisan günü başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde Ankara'da yaşayan vatandaşların işlerini rahatlatacak bir karar açıklandı. Resmi gazetesi yayımlanan karar ile  bayram günlerinde toplu taşımada uygulanan tarife belli oldu.

BAYRAM'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Söz konusu kararda Ramazan ayında Ankara, İstanbul ve İzmir'de ücretsiz olacak toplu taşıma araçlarına dikkat çekildi. Söz konusu kararda Ramazan tatili boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı da bahsedildi.

Özellikle Ramazan ayında daha fazla yolculuk yapılacağı ve şehir içlerinde de vatandaşların sık yer değiştirme ihtimalinin olmasından dolayı alınan bu karar memnuniyetle karşılandı. Ankara'da da vatandaşlar tatil süresi boyunca Başkentray hizmetini ve belediyelere bağlı olan ulaşım hizmetlerini ücretsiz kullanacak.

VATANDAŞLAR İLGİ İLE HİZMETTEN YARARLANIYOR

Şehir içinde de bayram tatilinde hem akraba ziyareti hem de gezmek için vatandaşların toplu taşınmayı sık kullanması bekleniyor. Ülkemizde ve Ankara'da yıllardır bayramlarda köprü ve otoyollarda ulaşımın ücretsiz olması kararı uygulanıyor.

Toplum için özel anlam ifade eden bu uygulamaya bu senede büyük bir ilgi gösterilmesi bekleniyor. Ankara'da 2019 yılından itibaren milli bayramlarda otobüsler ücretsiz oluyor. Bundan dolayı ABB inisiyatifi ile bayramdan bir kaç gün sonra kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da aynı uygulamanın yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi