ANASAYFA Ankara Sincan'da selden dolayı kullanılamaz hale gelen evlere yenisi eklendi

Sincan'da selden dolayı kullanılamaz hale gelen evlere yenisi eklendi

2 gün boyunca etkisini sürdüren yağışlardan dolayı Ankara genelinde yeni hasar haberleri gelmeye devam ediyor. Geniş bir alanın maruz kaldığı şiddetli yağmur sonrasında evi oturulamayacak duruma gelen insanlar olduğu bildirilmişti
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan'da selden dolayı kullanılamaz hale gelen evlere yenisi eklendi

Başkent uzun bir dönem unutulmayacak bir yağışa sahne oldu. Ankara'nın bir deniz şehrini aratmayacak görüntülerinde sokakların ve köprü altlarının sular altında kaldığı ve insanların yollarda kaldığı görülmüştü.

YAĞMUR GERİDE BÜYÜK BİR HASAR BIRAKMIŞTI

Yağmura evlerinde yakalanan vatandaşlardan evini sular basanlar olmuş, evi kullanılamaz hale gelenler ilgili birimlerin kendilerine yardım eli uzatmasını beklediklerini aktarmıştı. Sincan'da yağmurdan zarar gören ilçeler arasında yer almış ve evi yaşanılamayacak durumda olanlar olduğu ifade edilmişti.

Sincan ilçesinden gelen son haberlerde yeni hasarlı evler olduğu öğrenildi. Yağışın Sincan’ın Gökçek Mahallesi’ndeki bir evin daha sular altında kalmasına neden olduğu aktarıldı. Sel suları ile dolan ev, içindeki eşyalarla birlikte kullanılamaz hale geldi. Maddi hasarın oluştuğu daireyi dolduran sular ise ekiplerin ve vatandaşların yoğun çabası sonucu saatler sonra tahliye edilebildi. 150 bin liralık zararı olduğu dile getiren ev sahibi ise yetkililerden yardım istedi.

“OTURUP AĞLADIM”

Morali alt üst olan acılı vatandaş daha eşyalarının taksitlerini ödediğini ifade ederek “Geldiğimde evim ve eşyalarım su içerisindeydi. Komşularımın yardımıyla suları dışarı atabildik. Evimi kullanabilecek ve kalabilecek durumda değilim. Mağdur durumdayım. Suların boyutu çok yüksekti. Bazı eşyalarımı atmak zorunda kaldım. Evin duvarları ve parkeleri sudan dolayı kabardı. O anlarda hiçbir şey yapamadım. Oturup ağladım. İtfaiye ve polis ekiplerini aradım. Yardım çığlıkları attım. Hayatım bitti. Eşyalarımın daha taksitlerini ödüyordum. 150 bin liraya yakın maddi kaybım var. Devlet büyülerimizden yardım istiyorum” dedi.

Maddi olarak sıkıntıya girdiğini ifade eden vatandaşa bir yardım yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Acılı vatandaşa olayın ardından komşuları moral vermeye çalıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da otobüs şoförü ve yolcular arasında tartışma çıktı!

Ankara'da otobüs şoförü ve yolcular arasında tartışma çıktı!