ANASAYFA Gündem Öğretmenler derslere girmeyecek mi? Okullar tatil mi olacak?

Öğretmenler derslere girmeyecek mi? Okullar tatil mi olacak?

Türkiye'nin gündemine oturan okulda cinayet olayı sonrasında eğitim gündemine bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı. Yaşanan bu durumun eğitimde nasıl bir soruna yol açacağı merak konusu oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Öğretmenler derslere girmeyecek mi? Okullar tatil mi olacak?

İstanbul'da bir okulda yaşanan öğretmen cinayeti duyanları şok etmişti. Edinilen bilgiye göre bir öğrenci atıldığı okula aylar sonra gelip yaşanan durumun sebebi olduğunu iddia ettiği okul müdürünü katletmişti.

Bir öğretmenin 17 yaşında yabancı uyruklu bir şahıs tarafından makam odasında cinayete kurban gitmesi öğretmen camiası tarafından da öfke ve büyük bir tepki ile karşılandı. Meslektaşlarının bu şekilde hayattan koparılmasının mantıklı bir izahı olamayacağını dile getiren bazı öğretmenler yaşanan olaya karşı tavırlarını ortaya koymak adına bir iş bırakma protestosu yapacak.

ÖĞRETMENLERDEN DERSLERİ BOYKOT KARARI

Konu ile ilgili olarak eğitim memurlarının üye olduğu Türk Eğitim-Sen bir açıklama yayınlayarak mensupları olan öğretmenlerin yarın okulların ilk derslerine girmeyeceklerini duyurdu. Perşembe günü sadece ilk ders olacak bu tepki Cuma günü ise günün tamamına yayılacak. Türk Eğitim -Sen üyesi öğretmenler yaşanan cinayetten dolayı Cuma günü, tüm ders saatlerinde derse girmeyecek.

Öğretmenlerin göstereceği bu tepki hareketi sonrasında neler yaşanacağı merak ediliyor. Özellikle Cuma günü okullarda nasıl bir boşluk oluşacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Işın Karaca konseri ne zaman, nerede, ücretli mi?

Ankara Işın Karaca konseri ne zaman, nerede, ücretli mi?