ANASAYFA Teknoloji iBlim insanları kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfetti

iBlim insanları kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfetti

Bilim insanlarının çalışmaları aralıksız olarak devam ederken bu kez süper dünya keşfi ile ilgili bir takım haberler gündeme geldi. Yayımlanan haberler kamuoyunun gündeminde yer alırken kalın atmosfere sahip süper Dünya keşfine ilişkin yapılan değerlendirmeler de merak konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
iBlim insanları kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfetti

DÜNYA (AA) - Bilim insanları farklı bir dünyada yaşam için çalışmalarını sürdürüyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) bilim insanları, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) verilerini kullanarak yaptıkları araştırmada, Güneş sistemi dışında, "55 Cancri e (Janssen)" adı verilen bir kayalık gezegende atmosferin varlığına dair kanıtlar buldu. bunun üzerine meraklı araştırmalar da başladı. 

Yapılan açıklamaya göre bilim insanları, Dünya'dan 41 ışık yılı uzaktaki "55 Cancri e" adlı ötegezegenin, Yengeç Takımyıldızı'nda bulunan Güneş benzeri bir yıldız olan "55 Cancri"nin yörüngesindeki 5 gezegenden biri olduğunu açıkladı.

YENİ GEZEGEN KEŞFEDİLDİ

41 ışık yılı uzaklıktaki bir Güneş sisteminde Dünya'nın iki katı büyüklüğünde bir gezegenin çevresinde kalın bir atmosfer tespit edilirken bu gezegenin yaşama elverişli olduğunun da düşünülmediği ifade edildi. 

55 Cancri e olarak bilinen süper Dünya, Güneş sistemimizin dışında önemli bir atmosfere sahip, karbondioksit ve karbon monoksitten oluşan bir örtüyle sarılmış birkaç kayalık gezegen arasında yer alıyor. Araştırma Nature dergisinde yayımlanırken 41 ışık yılı uzaklıktaki ötegezegenin, Dünya'dan sekiz kat daha ağır ve yüzeyi magma okyanuslarıyla kaplı olduğu ifade edildi. Ancak çalışmaların da devam ettiği ifade ediliyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı kadınlara gelir kapısı olacak! Kadın Emeği Pazarını ziyaret etmeyen çok şey kaçıracak

Ankaralı kadınlara gelir kapısı olacak! Kadın Emeği Pazarını ziyaret etmeyen çok şey kaçıracak