ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan esnaf odalarına ziyaret

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan esnaf odalarına ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bugün yaptığı ziyaretler kapsamında şehirdeki en önemli meslek gruplarından olan Ankara Minibüsçüler Odası, Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası ile Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret etti ve onların sorunlarıyla ilgilendi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan esnaf odalarına ziyaret

ABB Başkanı Yavaş şehir genelinde yapmış olduğu ziyaretler kapsamında bugün önemli görüşmelerde bulundu. Esnaf odalarını ziyaret eden ve onlara her zaman destek verdiğini ifade eden Mansur Yavaş geçmişte onlara verdikleri sözleri tutuklarını belirtti. İlk olarak Ankara Minibüsçüler Odasına giden Mansur Yavaş “Pandemi dönemi yaşadık, ekonomik kriz zaten var. Pandemi döneminde de biz bütün esnafın elimizden geldiğince yanında olduk. İnsanların ayakta kalması için her türlü çalışmayı yaptık. Otobüsçülere destek oluyoruz, dolmuşçulara da destek verelim dedik. Amacımız; siz zarar etmeyin, vatandaş da ucuz binsin.

Dolmuşçuların yaşadığı mağduriyeti biliyorum birçok durakta dolmuş çalışmıyor. Vatandaşın durumu kötü, emeklinin durumu kötü, esnafın da durumu kötü önerilere biz açığız” diyerek dolmuşçulara her dönem destek verdiklerini ve vermeye istişare ederek desteğe devam edeceklerini söyledi.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Ziyaretinin ikinci durağı olarak Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası’na geçerek TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen ABB Başkanı Yavaş “Hep birlikte pandemiyi atlattık, ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Esnafın durumu ortada. Bir şey yapmamız lazımdı bir şekilde sübvanse etmemiz lazımdı. Toplu ulaşım belediyelerin aslı görevi… En akıllı ulaşım sistemi toplu ulaşım sistemi… Bizim özel otobüslerimiz de bunların önemli bir parçası” diyerek Özel Halk Otobüslerinin kendileri için önemini vurguladı.

ESNAFLARIN SORUNLARI DİNLENDİ

ABB Başkanı Yavaş yaptığı ziyaretlerin ardından düzenlenen esnaf buluşmasına katıldı ve genel olarak esnaf sorunlarını dinledi. Sorunları not aldığı gözlerden kaçmayan  ABB Başkanı  Mansur Yavaş “ Yaptığımız işlerin birçoğu esnafı ilgilendiriyor. Başkent kart çıkardık birinci amacımız sosyal destek alan ailelerin inciten inancımıza göre bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğini söylüyorduk. Bu ailelerin ihtiyaçlarını kendileri temin etsin neyse ihtiyaçları kendileri alsın istedik. Sadece bir kişiden alınmıyor esnaf da kazanıyor. Hiçbirisinin mağdur olmasına izin vermedik. İşlerine devam etmesini sağladık bizim anlayışımız bu. Dolayısıyla iyi bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum esnaftan yana. Ankara’dan aldığımız parayı Ankara halkına geri vereceğiz dedik, 5 yıl boyunca karşılıklı dayanışma ile bugünlere geldik. Sözümüzü tuttuk” diyerek esnaflarında yanında olmaya 5 yıldır olduğu gibi devam edeceklerini belirtti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş yaptığı tüm ziyaretlerde, gittiği odaların temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Başkan Yavaş ise kendisine yapılan teşekkürlere saygıyla karşılık verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü ve Gençlerbirliği kayıp Keçiörengücü galibiyetle haftayı kapattı

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kayıp Keçiörengücü galibiyetle haftayı kapattı