Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz giriş günlerinde vatandaştan yoğun ilgi

Ülkemizde kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla Altındağ Belediyesinden ücretsiz müze girişi açıklaması gelmişti. Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Müzeler Haftası’nda ücretsiz olarak ziyarete açılırken 2 gün boyunca yoğun ilginin oluştuğu ifade edildi.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz giriş günlerinde vatandaştan yoğun ilgi

Her yıl 18 Mayıs'ta müzelerin toplumdaki işlevi ve önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Uluslararası Müzeler Günü, ülkemizde de Müzeler Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor. Müzeler Haftası kapsamında belediyelerden açıklamalar gelmeye devam ederken Altındağ Belediyesinden ücretsiz giriş müjdesi gelmişti.

Altındağ Belediyesinin restore ederek müze haline getirdiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde kapılarını ücretsiz olarak ziyaretçilerine açtı. Müzeler Haftası’nda ziyaretçi akınına uğrayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

MÜZELER HAFTASI’NDA ULUCANLAR CEZAEVİ'NE YOĞUN İLGİ

Ankara’nın en fazla ziyaret edilen müzelerinden biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Müzeler Haftası dolayısıyla ücretsiz olmuştu.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz giriş günlerinde vatandaştan yoğun ilgi

18 - 19 Mayıs tarihlerinde ücretsiz giriş imkanı sunan Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni 2 günde 7 bin kişinin gezdiği açıklandı. Ulucanlar Cezaevi’nde geçmişte kullanılan ziyaretçi görüş kartları, ilk kez bu özel hafta kapsamında sergilendi. İlk defa gözler önüne serilen ziyaretçi görüş kartları, Ankaralı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz giriş günlerinde vatandaştan yoğun ilgi - Resim : 2

23. Dönem AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde okurlarıyla bir araya geldi. 23. Dönem AK Parti Kars Milletvekili Güven, cezaevi yıllarında kaleme aldığı “Tutsak Anılar” isimli kitabını okurları için imzaladı.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz giriş günlerinde vatandaştan yoğun ilgi - Resim : 3

Ulucanlar Cezaevi’nin Kadınlar Koğuşu’nda çekimleri yapılan “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin özel gösterimi de yine ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Filmi izleyen ziyaretçiler, duygu dolu anlar yaşarken Altındağ Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER