ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş müjde diyerek duyurdu! Polatlı'ya su ulaşacak

ABB Başkanı Yavaş müjde diyerek duyurdu! Polatlı'ya su ulaşacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarına neşter vurmak üzere hazırladığı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede İvedik Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya içme suyu iletecek hattaki çalışmalara ilişkin balkann Yavaş'tan açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara'nın ihmal edilen altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarını çözmek üzere harekete geçmişti. Polatlı halkının uzun yıllardır yaşadığı su sorununu bitireceğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışmalara ilişkin son dakika bilgisine yer verdi. 

Ankara'ya su sağlayan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı ilçesine su iletecek 100 kilometrelik ana isale hattının yaklaşık 95 kilometresi tamamlandı. Son 5 kilometrenin de bitirilmesi ile 30 yıldır su sorunu ile karşı karşıya kalan Polatlı’da; şubat ayının ortalarında artık musluklardan sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu kesintisiz şekilde akacak. Bu çerçevede ‘Müjde' ifadeleri ile bir duyuru yapan ABB Başkanı Yavaş, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 

İVEDİK TEMELLİ POLATLI İÇME SUYU İLETİM HATTI MALİYETİ AÇIKLANDI

Polatlı ilçesine kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak olan 100 kilometrelik içme suyu hattının yapım çalışmalarında son aşamaya geçildiği öğrenildi. Bir yandan hattın kalan 5 kilometrelik kısmında çalışmalar hızla ilerlerken, bir yandan da Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatıldı. 

Şu anda 6 kilometresine kadar su ulaşan hattın, şubat ayının ortasına doğru tamamen dolması beklenirken suyun bölgeye ulaşmasıyla açılış töreni de yapılacak. Proje kapsamında son olarak Sincan Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatıldı. Şu anda 6 kilometresine kadar su ulaşan hattın şubat ayının ortasına doğru tamamen dolması planlanıyor. 

Hattın dolması ile Polatlı’nın 30 yıllık su çilesi artık tarihin derinliklerine karışacak ve Polatlı’da hattın açılışı coşkulu bir törenle kutlanacak. Proje, Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı’nın tamamına hitap ettiği için totalde 1,5 milyon kişiye kesintisiz içme suyu sağlayacak.  “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi” projesinin güncel maliyeti 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL tutuyor. 

ABB VAŞKANI YAVAŞ DUYURDU: MÜJDE POLATLI’YA 

ABB Başkanı Yavaş, yaptığı açıklamada ‘’MÜJDE POLATLI, hasret sona eriyor… 30 yıldır beklenen temiz ve kesintisiz suyu Yenikent’ten branşman bağlayarak hattı doldurmaya başladık. 

Bir yandan kalan 5 kilometrelik kısım için çalışmalarımız sürerken bir yandan dolum yapıyoruz. Boruların 6 km’si şimdiden doldu. İnşallah Şubat ayının ortalarında borularımız dolacak ve su Polatlı’ya ulaşmış olacak.'' ifadelerine yer verdi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanlıurfa Yemek Şenliği Ankara'da start verdi! Ankara'da Urfa rüzgarı esiyor

Şanlıurfa Yemek Şenliği Ankara'da start verdi! Ankara'da Urfa rüzgarı esiyor