ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediye Başkanı Çetin kitap fuarını değerlendirdi! Pursaklar'da okuyan bütün öğrenciler kitap günlerini gördü

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin kitap fuarını değerlendirdi! Pursaklar'da okuyan bütün öğrenciler kitap günlerini gördü

Pursaklar'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kitap Günleri, özellikle ilçe öğrencilerinin yeni gözdesi haline gelirken, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ''Pursaklar'da okuyan bütün öğrenciler fuarı, kitap günlerini gördü.'' dedi.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde kitap günleri rüzgarı esiyor. Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Kitap Günleri, 7'den 70'e tüm ilçe sakinlerinin ilgi odağı haline geldi. 

Çeşitli yayınevleri ve yazarları bir araya getirerek özellikle ilçe öğrencilerine yönelik düzenlenen kitap günleri, birçok konuşmacının yer aldığı paneller ile de hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor. 

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de, fuarın başladığı ilk günden itibaren kitap günlerine gelerek öğrencilerle buluşuyor. Fuarda çocuklarla kitapları, yazarları ve söyleşi yapacak ünlü konuşmacıları buluşturduklarını belirten Başkan Çetin, Haber Ankara'ya kitap günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

‘’ÖĞRENCİLERİN NEREDEYSE İLK KİTABINI HEDİYE EDİYORUZ'' 

Geçtiğimiz yıl ikincisini düzenleyeceklerini ancak 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl kitap günlerinin 2'ncisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Çetin, fuara katılım gösteren öğrencileri hem kitaplar, yazarlar ve söyleşi yapacak ünlü konuşmacılarla buluşturduklarını, hem de öğrencilere verilen hediye çekleri ile belki de onları ilk kitapları ile buluşturduklarını ifade etti. 

Çetin, ‘’Biz burada çocuklarla kitapları, yazarları ve söyleşi yapacak ünlü konuşmacıları buluşturmak için bir organizasyon yapıyoruz. Bu yıl ikincisi gerçekleşti. Aslında geçen yıl ikincisini yapacaktık ancak deprem dolayısıyla yapamadık. İnanılmaz ilgi çeken ve yoğun geçen bir program oldu. Pursaklar'da okumaya düşkünlük var biz bunu biliyoruz. Öğrencilerin de özellikle kitapla buluşmasını, kitap seçmesini arzuluyoruz. Bunun için okullardan gelen her öğrenciye kitap çeki hediye ediyoruz. Hem burada imkanlarımızdan yararlanıyor, hem de seçerek istedikleri kitabı alıyor. Neredeyse ilk kitabını biz hediye etmiş oluyoruz. ‘’ dedi. 

‘’OKULLARIMIZI FUARDA MİSAFİR EDİYORUZ'' 

Kaymakamlık ile belediyenin ortak projesine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkıda bulunmasıyla Pursaklar'da bulunan bütün okulların fuarda misafir edildiğini aktaran Başkan Çetin, ‘’Özellikle hafta içi, okul döneminde Kaymakamlığımız ile birlikte yaptığımız bir proje. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de dahil olunca okullarımızı misafir ediyoruz, hepsine randevu saati veriyoruz. Okullara servis yolluyoruz, öğrencileri alıp buraya getiriyoruz. Birer çek hediye ediyoruz, çorba ikram ediyoruz, birer kitap almalarını sağlıyoruz. O anlamda hiç kimse kıyıda köşede kalmadı. Pursaklar'da okuyan bütün öğrenciler de bu fuarı, bu kitap günlerini görmüş oldu. Diğer taraftan çok önemli konuşmacılar geldi. 17 farklı konuşmacımız, kendi alanlarında uzman ve tanınan kişiler. Çocuk gelişiminden eğitimi, motivasyondan şiire kadar birçok alanda burada güzel söyleşiler yapılıyor. ‘’ diye konuştu. 

‘’İHTİYACA YÖNELİK KONUKLAR DAVET EDİYORUZ'' 

Fuara şu ana kadar tahmini 5 bin kişinin katıldığını da dile getiren Ertuğrul Çetin, farklı alanlarda konuşmacıların katılımı ile öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun paneller düzenlediklerini kaydederek, ‘’Özellikle hafta sonları belki 10 bine yakın insan geliyor buraya. Şu ana kadar ortalama 5 bin katılımcının fuara ziyarette bulunduğunu değerlendiriyoruz. Tabii bu sayı da fuar bittikten sonra Bilgi İşlem tarafından netleşecek. Tabii yüzlerce yayınevi, binlerce kitap var. Yazarlar da imza günleri yapıyorlar. Bugün çok kıymetli yazarımız, oyuncumuz Bahadır Yenişehirlioğlu bizlerle. Dün Sertaç Abi bizlerleydi. Kendisi bir Youtuber ve çocukların inanılmaz ilgisini çekti. Belki bin 500 kişi vardı salonda. Ondan önce sınav öğrencilerine koçluk yapan Gri Koç vardı. Gri Koç'a inanılmaz bir ilgi vardı. Çünkü sınav öğrencilerinin motivasyona çok ihtiyacı var. Biz ihtiyaca yönelik konuklar da davet ediyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı. 

‘’BEKLEDİĞİMİZ YERE ADIM ADIM YAKLAŞTIK'' 

Son olarak sözlerini, Pursaklar Belediyesi'nin hedeflediği başarılara adım adım yaklaştığının altını çizerek noktalayan Başkan Çetin, şunları söyledi: 

‘’Biz ilçe olarak eğitim, sanat, kültür, spor, bilim gibi alanlarda öne çıkacağımızı iddia etmiştik. 5 yılımızı tamamladık. Yeni de bir sürece giriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle sayılarımız inanılmaz iyi. Beklediğimiz yere adım adım yaklaştık. Kitap günlerinin bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdik. Üçüncü, dördüncü, kırk dördüncü, elli dördüncüsü inşallah devam etsin. Bu bizim de istediğimiz bir çalışma. ‘’  

Abone Olmak için TIKLAYINIZ

Gurbetelli YALÇIN / Tahsin KEMER - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılara belediyeden konut fırsatı! 3+1 konutlar 44.700 TL peşinatı olanlara ihale yöntemi ile satılacak

Ankaralılara belediyeden konut fırsatı! 3+1 konutlar 44.700 TL peşinatı olanlara ihale yöntemi ile satılacak