ANASAYFA Ekonomi Kurucusu açıkladı! Telegram halka arz mı oluyor ?

Kurucusu açıkladı! Telegram halka arz mı oluyor ?

Pek çok vatandaş tarafından Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yeni halka arz olacak olan şirketler beklenirken, Telegram tarafından şaşırtan halka arz açıklaması geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Kurucusu açıkladı! Telegram halka arz mı oluyor ?

Yatırım yapmak isteyen kişiler için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirketler açıklanmaya devam ederken, en çok tercih edilen sosyal medya platformu Telegram'dan heyecanlandıran açıklama geldi.

TELEGRAM HALKA ARZ MI OLUYOR?

En çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Telegram hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu hakkında kurucusu Pavel Durov tarafından açıklama geldi. WebTekno'da yer alan habere göre Durov, Financial Times'a verdiği röportajda şirketin günden güne büyüdüğü, yakın zaman da karlı bir şekilde ilerlediği belirtildi. 

Halka arz konusunda merak edilenlere yanı verev Durov tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

“Bu yıl olmasa da gelecek yıl kârlı olmayı umuyoruz. Halka arzın değerini Telegram'ın değerine erişimi demokratikleştirmenin bir yolu olarak görüyoruz. Suç faaliyetleri, aşırılıkçı içerik ve yanlış bilgi konularında eleştirilere rağmen, bağımsız kalmak istiyoruz. Halka arzda kullanıcılarımıza hisse tahsisi düşünüyoruz.”

Yapılan bu açıklamalara göre yakın zaman içerisinde Telegram tarafından halka arz duyurusunun gelmesinin beklendiğine işaret edildi.

HALKA ARZ NEDİR?

Halka arz, hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolunu açmasıdır. Bu işlem, şirketlerin ve bu şirketlerin sahip oldukları varlıkların küçük paylara bölünerek satışa çıkarılmasıdır. Şirketlerin halka arz olabilmesi için Sermaye Piyasası Kurumu tarafından onay verilmesi gerekir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dikkat ve odak yeteneğini artırmaya yardımcı oluyor! İşte spor yapmanın bilinmeyen faydaları

Dikkat ve odak yeteneğini artırmaya yardımcı oluyor! İşte spor yapmanın bilinmeyen faydaları