yazar
Siyaset Bilimci Yazar
Tüm Yazıları
google news

İYİ Parti'de Türk Milliyetçilerine Nefes Aldıracak Aday: Av. M. Tolga Akalın

YAYINLAMA: 08 Nisan 2024 / 18.06 | GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2024 / 09.56

Geçtiğimiz günlerde kongre kararı alan İYİ Parti'de hareketli saatler yaşanıyor. Bu yazıyı kaleme aldığımda 3 aday , adaylığını duyurmuştu. Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu.  Fakat ilerleyen günlerde daha fazla adayın çıkması sürpriz değil. 

Adaylar arasında bir isim dikkat çekiyor. “Tolga Akalın”

Daha evvel MHP'de iki dönem Edirne İl Başkanlığı yapan ve aletli dalış , geleneksel savaş sanatları ile de uğraşan Akalın ayrıca Enduro Motor kullanıcısıdır. Akalın'ı diğer adaylardan farklı gösteren şey sadece spor alanı ile ilgilenmesi değil, Milliyetçi Demokrat ve Kalkınmacı söylemleridir. Genel Merkezdeki basın toplantısında geçmişe atıfta bulunarak “ AKP elimizden partimizi bir kere aldı, ama buna bir daha seyirci kalmayacağız” diyerek Türk Milliyetçilerini ve partiden istifa eden teşkilat mensuplarının kapılarının çalınacağının garantisini verdi.

2007'de ANAP'a , 2009'da HAS Parti'ye ve 2012'de Demokrat Parti'ye operasyon çekildiğini ve Tayyip beyin muhalefeti dizayn ettiğini hatırlattı. Akalın, İYİ Parti'nin kuruluşunda merkez partisi olma iddiasındayken, çekirdek kadronun yanlış seçilmesinden kaynaklı bambaşka bir noktaya gelindiğini söyledi.  

Öte yandan Akalın'ın dikkat çektiği bir hususta şudur: Diğer adayların yaş ve tecrübe itibariyle onursal başkan olmaları ve kendisine ağabeylik yapmaları , parti açısından da iyi olacaktır. Tabi şu gerçek ortada ki , Meral Akşener tekrar aday olmayacağım dese de 2018'de “ Arkadaşlar ısrar ettiler, tekrar aday oldum” demişti. Eğer benzer senaryo yaşanmazsa Tolga Akalın'ın şansı yüksek olabilir. 

Diğer adaylar ile ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde yazacağım. Elbette ülkemiz nezdinde Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu daha çok tanınıyor ama artık yeni yüzler görmek isteyen Türk Milleti ve Türk Milliyetçileri sürpriz kararlar verebilir. 

Görüşmek dileğiyle…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *