yazar
Uz. Çocuk Gelişimi Eğitimcisi - Aile Danışmanı
Tüm Yazıları
google news

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kimin Bayramı?

YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 14.47

Sevgili Anne-Babalar, Kıymetli Öğretmenler 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. 

Bir hafta sonra Cumhuriyetimizin temeli olan TBMM kuruluşunun 101. Yılını ulus olarak coşku ile kutlayacağız. Ulu önderimizin geleceğin gülü ve yıldızı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şimdiden hepimiz için kutlu ve daim olsun. 

Okullarımızın çoğunda tatlı bir heyecanla bu bayrama hazırlıklar hızla başlamış, çocuklar dans, ront, folklor gibi gösteri çalışmaları yapmakta, kimi çocuk heyecanla şiirlerini ezberlemekte, koro, drama provaları defalarca yapılmaktadır. 

23 Nisan gösterisinde giyilecek kıyafetler özenle seçilmiş ve tahmin ediyorum yüklü miktar paralar ödenmiş, öğretmenler sahne süsleri için kartonları ve süsleme malzemeleri için kolları sıvamış, en farklı ve en güzel görseli yapabilmek için yarışmaya başlamıştır. 

PEKİ NEDEN? 

Oysa ulu önderimiz ne demişti çocuklarımıza; 

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” 

Oysa bu bayram da, her bayramda olduğu gibi, çocuklarımız gönüllerince eğlenmeli, anne baba ve öğretmenlerini mutlu etmek için ter dökmemeli veya strese girmeliler. 

Hadi gelin! 

Çocuklarımıza balonlar, bayraklar, alalım, onları gitmek görmek istedikleri yerlere müze, sinema, tiyatro gibi sanatsal aktivitelere götürelim. Açık alanlarda arkadaşlarıyla gönüllerince koşup eğlenecekleri imkânlar sağlayıp, biz yetişkinlerde içimizdeki çocukla çocuklarımızın yanında olalım. 

Gösteri yapacağım, nasıl yapacağım, yapabilecek miyim öğretmenim kızacak mı? Annem babam beğenecek mi? kaygısından uzakta birer gül ve birer yıldız gibi davranalım. 

Çocuklar 23 Nisanlarda her zaman gülsünler, eğlensinler ve bu güzel ülkenin bir parçası olmanın haklı gururunu yaşasınlar. 

Çocuklarımızı gösterilerle yormayalım. 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.  

17.04.2024 

Nebahat BOĞUT 

Uz. Çocuk Gelişimi Eğitimcisi -Aile Danışmanı 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *