yazar
Gazeteci / Haberankara.com İmtiyaz Sahibi
Tüm Yazıları
google news

Belediye başkanları artık sahaya inmeli!!!

YAYINLAMA: 04 Mayıs 2024 / 12.49 | GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2024 / 15.27

Merhaba sevgili okurlarımız;

Malum yerel seçimler bitti ama Ankara halkının başkanlara teveccühü bir türlü bitemedi!!!

Belediye başkanları 1 aydan fazla bir süredir sadece ‘hayırlı olsun’ için gelen ziyaretçileri ağırlamakla meşgul. Ancak 6 milyon Ankaralı hizmet bekliyor ve kurumsal anlamda atamalar zaten başkanları çok yorarken bir de bu ziyaretçi akını ekstra bir bitkinlik ve bıkkınlık yaratıyor.

Peki nasıl çözülür?

Öncelikle Gölbaşı belediyesi bu konu ile ilgili nasıl bir adım atmış bir bakalım;

Salı ve perşembe günleri 14:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul eden belediye, kalan saatlerde asli görevini yapacak. Bu güzel bir uygulama… Hem bölge halkını küstürmüyor hem de hizmeti aksatmıyor.

Diğer belediyeler ne yapmalı?

Metropol belediyelerin işi daha zor. Çünkü nüfus ile doğru orantılı bir ilgi patlaması var ve bu durumdan sadece başkanlar değil, danışmanlar ve başkan yardımcıları da bunalmış durumda. Öyle ki yerel basın son 1 senedir emek verdiği ve her gün görüştüğü başkanlarla görüşemez oldu.

Başkanlar ne yapmalı?

Elbette büyük bir sürprizle biten yerel seçimler başkanlar içinde yorucu oldu. Ama artık halka inme zamanı ve saha hata affetmez. Başkanların seçim döneminde çarşı pazar demeden gezmesi ve kapı kapı destek istemesi halk nezdinde bir samimiyet ve inanmışlık yarattı. Halk bu inanmışlığı ve samimiyeti sürekli isteyecek. Ceza kesme konusunda maharetli olan Ankara seçmeni, çok yüksek oy almasına rağmen önümüzdeki seçimlerde hata affetmeyebilir.

Ez cümle ‘‘Bize samimiyet lazım, samimi niyet. Dili süslü, yüreği paslı insanlar değil”

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *