Annelerimize...

Dünyanın neresinde olursa olsun annelerin görevi değişmez. Anne olduğunuz anda bencil olamazsınız, anne olduğunuz anda merhametsiz olamazsınız, anne olduğunuz anda sırtınıza dünyaları alırsınız. Anneler günü vesilesiyle Haber Ankara ailesi olarak...

Kazım ESER Kazım ESER Siyaset Bilimci Yazar
Tüm Yazıları

Dünyanın neresinde olursa olsun annelerin görevi değişmez. Anne olduğunuz anda bencil olamazsınız, anne olduğunuz anda merhametsiz olamazsınız, anne olduğunuz anda sırtınıza dünyaları alırsınız. Anneler günü vesilesiyle Haber Ankara ailesi olarak öncelikle anneler gününüzü kutluyoruz.

Anne olmayı bir erkek ve bir baba olarak elbette anlatamam ama başta annem ve eşim olmak üzere onlardan feyz alarak duruma bir bakış açısı katabilirim. Öncelikle Anneler Günü ne zaman ortaya çıktı ve ilk kim kutladı bundan bahsedelim. ABD'de 1908 yılında Anna Jarvis adlı kişi annesini kaybettiğinde her yıl bir anma gerçekleştiriyordu , fakat 1914 yılına gelindiğinde kongre kararıyla bu tüm ülkeye yayıldı. Bizim ülkemizde ise 1955 yılında resmi olarak kutlanmaya başladı. Aslına bakarsanız milattan önce 250 yılında Antik Romalılar'da ilkbahar festivallerini tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı yani annelerin kıymeti sözde biliniyor fakat özde biliniyor muydu?

Ülkemizde maalesef birçok elim olay gördük. Çocukların önünde öldürülen anneler , Sokak ortasında bıçaklı saldırıya uğrayan anneler, oğlu tarafından katledilen anneler! Peki bu olayların karşısında anneler ne yaptı? Cevabı sevgi ve merhamet göstermeye devam etmek , çocukları ve eşleri ne kadar şiddetle bulunursa bulunsun, anneler hep affetmek zorunda kaldı. Toplumumuz aslında Cennet anaların ayakları altındadır hadisinden haberdar olsa da , bu sözün mecazi kullanımdan öteye gitmediğini biliyoruz ama annelerin verdiği kredi bitmez ve asla geç kalmadık . Ne yaşarsak yaşayalım annelerimize ve eşlerimize saygılı olmayı ve ses tonumuza dikkat etmeyi öğrenmeliyiz. Çünkü tüm dünyanın yükü onların sırtında ve hep öyle olacak.

Başta annem ve eşim olmak üzere dünya üzerindeki tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

Kazım ESER