ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi'nden Matematik Müzesi'yle doyasıya matematik deneyimi!

Sincan Belediyesi'nden Matematik Müzesi'yle doyasıya matematik deneyimi!

Sincan Belediyesi tarafından yapılan Matematik Müzesi, ziyaretçilerine matematik sevgisini aşılarken eğlendirirken de öğretiyor.
Sincan Belediyesi'nden Matematik Müzesi'yle doyasıya matematik deneyimi!

Sincan Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü projelerine devam ediyor. Bu kapsamda yapılan Sincan Belediyesi Matematik Müzesi, ziyaretçilerini hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. 

Matematik öğrenmenin yollarını da gösteren müze, sayı tablolarından formül mantık şemalarına, altın oran kuralı örneklerinden açı ve perspektifi kavrama temalı objelere kadar birçok matematik materyali bulunduruyor. 

Müzede, Türk-İslam Dünyasının astronomi, matematik alanlarında önde gelen âlimleri ve eserlerinin sentezi ile hazırlanmış yapılar da bulunuyor.  

ANKARA'NIN DÖRT BİR YANINDAN YOĞUN İLGİ 

Sincan Belediyesi Matematik Müzesi, sadece Sincanlılar değil Ankara'nın dört bir yanından yoğun ilgi görüyor. 

Sinan Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü proje ve çalışmalar hız kesmeden devam ederken Matematik Müzesi'de özellikle öğrenci ve velileri yeni gözdesi haline geldi. Çocuklarıyla birlikte müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, ailecek hem eğleniyor hem de matematik biliminin inceliklerini keşfediyor. 

Özellikle en korkulan derslerden biri olan matematiğin eğlendirerek öğretilmesinden memnun olan ebeveynler, çocuklarıyla yaşadıkları bu unutulmaz deneyimin tadını çıkarıyor. 

Matematik Müzesi,  Sincan'da İstasyon Mahallesi Polatlı 1. Cadde'de bulunuyor.  Girişleri ücretsiz olan müze saat 08.00 ile 17.00 arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği'nin hakem Ali Yılmaz kabusu

Gençlerbirliği'nin hakem Ali Yılmaz kabusu