ANASAYFA Teknoloji Samsung dünyanın ilk yapay zeka telefonunu tanıttı 50

Samsung dünyanın ilk yapay zeka telefonunu tanıttı 50

Samsung tüm dünyanın merakla beklediği tanıtımı sonunda gerçekleştirdi ve yapay zeka vurgusu yaptığı Galaxy S24 ve S24 Plus model telefonlarına ait detaylı bir lansman etkinliği gerçekleştirdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Samsung dünyanın ilk yapay zeka telefonunu tanıttı 50

Dünyada cep telefonları noktasında sayılı markalar arasında gösterilen Samsung yine adından söz ettirecek bir teknolojiye imza attı. Günlerdir yapılması beklenen lansmanda Samsung’un Galaxy AI sloganına sahip dünyanın ilk yapay zeka cep telefonları görücüye çıktı.

3 farklı modele sahip olan Samsung S24 serisi telefonlarda kullanıcılara bir çok renk seçeneği sunulurken telefonların yapım aşamasında kullanılan Armor Alüminyum maddesi işe telefonların sağlamlığı ve darbelere karşı dayanıklılığı arttırıldı.

Kamera, telefon boyutu, kullanılan işlemci gibi bir çok önemli özellikte iddialı bir şekilde piyasaya sürülecek S24 model telefonların kullanıcılara sunduğu özelliklere ek olarak en çok merak edilen şey yapılan yapay zeka vurgusu olmuştu. Kullanıcıların Galaxy S24’de yapay zekanın nasıl bir şekilde kullanıldığına dair merak ettiği tüm bilgiler yapılan etkinlik ile net bir şekilde cevaplanmış oldu.

SAMSUNG YAPAY ZEKA İLE AKILLI TELEFONU BİR ARAYA GETİRDİ

Yapılan tanıtımda yapay zeka sayesinde fotoğraf düzenleme işlemleri yapabileceği açıklandı.
Telefonda ayrıca gelen mesajları anında anında çevirebilen ve bunu şekillenen sohbete göre yapabilen Chat asistanı, telefonda tutulan notları kısa özet haline getirme ve farklı dillere çevirme özelliği taşıyan Not asistanı, alınan ses kayıtlarını metne dönüştüren ses kaydı asistanı ve internette gezinirken karşınıza çıkan ve faydalanmak istediğiniz uzun yazıları özet haline getirip size sunan web asistanı gibi yapay zeka destekli yardımcı özellikler bulunuyor.

Yapay zeka vurgusunun yapıldığı Samsung S24 ile ilgili ilk izlenimlerin gayet olduğu ve bu yıl içerisinde ülkemizde de satışa sunulacağı gelen bilgiler arasında yer aldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin

Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin