Piyasanın altındaki beklentisi değişti! Tarihi zirve kaydedildi gram altında 3 bin TL beklentisi başladı

Yeni yılda altın fiyatları hızlı yükseliş kaydetti. Altında yeni rekorlar kırılırken uzmanların değerlendirmeleri de piyasa takipçilerinin gündeminde yer aldı. Altında tarihi zirve sonrası uzmanların tahminleri değişirken gram altının ulaşacağı rakama dair yapılan tahminler ise ezberleri bozdu.

Piyasanın altındaki beklentisi değişti! Tarihi zirve kaydedildi gram altında 3 bin TL beklentisi başladı

Ülkemizde küçük yatırımcının özellikle yastık altı birikimi olarak tercih ettiği gram altın, fiyat yükselişleri nedeniyle gündemden düşmüyor. Gram altın fiyatları yakından takip edilirken uzmanlar makas aralığının açıldığını belirtirken tarihi zirvesini gören gram altın için alım fırsatını da duyurdu.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte altında peş peşe rekorlar kaydedilirken tarihi zirve sonrası piyasalarda beklentiler sil bastan değişti. Fiyatıyla rekor kıran gram altın 2 bin TL civarında işlem görmeye devam ederken bu fiyat makas aralığını nedeniyle değişkenlik gösteriyor. Uzmanlar en cazip yatırım aracının yine altın olduğunun altını çizerken yeni yıl ilişkin fiyat tahminlerini de yeniledi.

GRAM ALTINDA UZMANLARIN ‘3 BİN TL' TAHMİNİ

Gram altın fiyatlarına ilişkin olarak tahminlerini sürdüren uzmanlar, fiyatlarda döviz kurunun da bir etken oluşturduğunu belirtirken yurt içi talebin de devam ettiğine dikkati çekti.

Piyasanın altındaki beklentisi değişti! Tarihi zirve kaydedildi gram altında 3 bin TL beklentisi başladı

Yüksek enflasyonun altına talep oluşturduğundan bahseden uzmanlar, gram altında yeni yükselişlerin gelebileceğinden bahsetti. Yıllık enflasyon oranının üzerinde kalma potansiyelinin fazla olduğundan bahseden uzmanlar, gram altın kısa vadede 2 bin 16 TL’nin üzerine kolay bir şekilde çıkacağından bahsetti.

Piyasanın altındaki beklentisi değişti! Tarihi zirve kaydedildi gram altında 3 bin TL beklentisi başladı - Resim : 2

Yıl sonuna kadar 3 bin TL ihtimalinin fazla olduğuna değinerek her düşüşün de bir alım fırsatı olabileceğinden bahsetti.

NOT: Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER